НОВИНИ від 14.02.2008

Азійські працівники встановлюють власні правила

Накопичення невдоволеності персоналу, зростання плинності кадрів, підвищення зарплатних очікувань... — ні, йдеться зовсім не про Європу чи США, йдеться про Азію, чия вибухоподібна економіка призвела до загострення боротьби за найкращі ділові таланти.

Азійські працівники сьогодні з куди більшою легкістю покидають своїх роботодавців у пошуках вищої зарплатні чи кращих умов праці. І цей процес загрожує стати причиною кризи талантів, яка заторкне як місцевих, так і західних роботодавців.

Дослідження, проведене рекрутинговою компанією StepStone виявило, що компанії, які сьогодні намагаються влитися у азійську економіку стикаються із підвищеними труднощами найму та утримання кваліфікованих співробітників. Суттєво зросли і зарплатні очікування персоналу, коли Азія перетворилася на один із найбільш привабливих регіонів для європейських компаній.

Talent Report 2008 наголошує, що міф про "дешеву робочу силу, що тільки й мріє про роботодавця, який забезпечить їй дах над головою" давно пора розвіяти.

Азійські топ-менеджери постійно стикаються із чотирма основними проблемами найму та утримання співробітників. До таких належить: зростання зарплатних очікувань серед потенційних кандидатів на посаду, нестача компетентних спеціалістів, нестача кар'єрних можливостей та зростання впевненості працівників у тому, що вони можуть знайти собі і кращу (більш високооплачувану, менш напружену, тощо) роботу.

Серед співробітників зростає ймовірність того, що вони покинуть свого теперішнього роботодавця, якщо отримають кращу пропозицію від іншої компанії. Часта зміна працівниками місця своєї роботи загрожує перетворитися на одну із найбільших корпоративних проблем, робить прогноз StepStone.

Але, попри всі ці труднощі, чотири із 10-ти бізнес-лідерів щиро вірять, що саме Азійсько-Тихоокеанський регіон пропонуватиме їхньому бізнесові найкращі можливості для зростання протягом найближчих трьох років.

"Попри висновки найостанніших опитувань та фінансових досліджень, які прогнозують скорочення рівня впевненості серед керівників бізнесу, більшість лідерів до сих пір вірять у потенціал Азії — як рушія зростання для їхньої компанії. І це справді так! Але керівникам також слід пам'ятати, що без "правильних" людей цей рушій нічого не вартий", — наголошує генеральний директор StepStone Колін Тенвік (Colin Tenwick).

Саме тому для компаній настав час перестати покладатися на власну інтуїцію і зайнятися впровадженням формальної системи управління талантами. Адже на сьогодні лише чверть організацій, які взяли участь у опитуванні, зуміли впровадити чітку формальну систему управління талантами. А 16% респондентів взагалі не переймаються її створенням.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1007


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua