НОВИНИ від 02.04.2008

Люди, які занадто часто змінюють роботу, шкодять своєму фінансовому зростанню

Вважається, що часта зміна місця роботи сприяє швидкому зростанню зарплатні. Втім, нове дослідження дозволяє зробити висновок, що насправді занадто часта зміна робочого місця може лише зашкодити перспективам та фінансовому благополуччю працівника.

Дослідження, проведене University of British Columbia виявило, що працівники, які регулярно змінюють місце роботи в середньому досягають менших прибутків, ніж їхні колеги, які поводяться більш стабільно. Соціолог Сільвія Фулер (Sylvia Fuller) проаналізувала дані Національного опитування молоді 1979, яке спостерігало за 6000 працівників протягом 12-річного періоду на ринку праці.

Результати дослідження, опубліковані в американському соціологічному журналі American Sociological Review, доводять, що будь-які переваги від робочої мобільності можна здобути лише в юному віці. При цьому важливо, щоб зміна компаній не була пов'язана з такими подіями, як звільнення, скорочення, та вихід у відпустку за сімейними проблемами. Лише в такому випадку середній або навіть високий рівень мобільності може призводити до зростання прибутків. В усіх же інших випадків високий рівень мобільності стає причиною зниження фінансового благополуччя.

Висновки дослідження можуть мати несподівані наслідки для багатьох працівників, які звикли думати, що робоча мобільність — це найшвидший і найпростіший спосіб досягнути фінансового зростання.

"Протягом останніх 30-ти років ми стали свідками руйнації довгострокового підходу до вибору робочого місця. Сучасна молодь абсолютно нормально ставиться до необхідності час від часу змінювати роботодавця і навіть очікує цього, — стверджує Сільвія Фулер. — Втім, результати останнього дослідження намагаються взяти до уваги кумулятивний ефект від високої робочої мобільності, і доводять, що часта зміна роботодавця далеко не завжди має наслідком підвищення фінансового благополуччя".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1018


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua