НОВИНИ від 31.05.2010

Gartner: Світові ІТ-витрати виростуть на 4,1% у 2010-му році

Аналітики Gartner, незважаючи на прогнозований у 2010-му році ріст ІТ-витрат на 4,1%, призивають вендорів не розслаблюватися, оскільки можливість приходу "другої хвилі" кризи поки що повністю не виключена. Очікується, що більше всіх цього року на ІТ витратяться держсектор, фінансисти та рітейлери.

Світові ІТ-витрати на всіх вертикальних ринках досягнуть у 2010-му році $2,4 трлн., що на 4,1% більше попереднього року. Такий новий прогноз аналітиків Gartner, які втретє за кілька місяців переглядають ці цифри, цього разу — у меншу сторону в порівнянні із прогнозом місячної давнини.

Тим не менш, ці цифри виглядають обнадійливо для ІТ-галузі, оскільки падіння ІТ-витрат у 2009-му році відносно 2008-го було значним: тоді вони скоротилися на 5,6%. Але навіть незважаючи на відновлення ІТ -бюджетів, клієнти як і раніше орієнтовані насамперед на продукти, які дають можливість знизити витрати на ІТ у довгостроковій перспективі.

Крім того, відповідно до нового звіту Gartner, ріст буде характерний для всіх вертикальних ринків, однак, кожний із них буде нарощувати ІТ-споживання у своєму темпі. Аналітики думають, що найбільшого прогресу в цьому сенсі досягне держсектор: світові ІТ-витрати в цьому сегменті виростуть на 6,2%.

Хоча ці цифри дають привід для оптимізму вендорів, дослідницька компанія призиває їх залишатися "на чеку". Вони повинні бути готові до можливого повторення кризи, так званій "другій хвилі", імовірність якої усе ще не виключена у зв'язку з невизначеністю, що зберігається у світовій економіці.

Gartner розраховував витрати для 12-ти вертикальних ринків, включаючи фінанси й банкінг, медіа, освіту, охорону здоров'я, страхування, держсектор, виробництво, роздріб, транспорт, послуги й оптову торгівлю. У сукупності компанії цих галузей витратили на інформаційні технології $2,33 трлн. у 2009-му році, а в 2010-му їхнє споживання ІТ може досягти $2,43 трлн.

Споживання на рівні вище за середнє буде характерно для банківської сфери (виросте на 4,6% до $397 млрд.) і рітейла (виросте на 4,7% до $149 млрд.). Найменше ріст ІТ-витрат буде помітний у галузях охорони здоров'я, природних ресурсів, промисловості й транспортній сфері, тут він складе від 2,8% до 3,1%.

За інформацією TAdviser.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1235


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua