НОВИНИ від 04.10.2010

Передумови успішності керівника

Кожна рада директорів щиро вірить в успішність генерального директора та топ-менеджерів, коли призначає їх на посади. Але не всі доходять згоди щодо найбільш ефективного управлінського стилю та особистості, яка необхідна для цього. Хтось переконаний, що найефективнішим буде керівник, націлений на результат і готовий рухатися до цілі, незважаючи на жодні перешкоди. Інші вважають, що куди кращих показників зможуть досягнути лідери, спрямовані в першу чергу на "людьский" аспект управління.

Втім, як показує дослідження, проведене компанією Green Peak Partners спільно з командою Cornell University's School of Industrial and Labor Relations, більшість традиційних підходів до ефективного лідерства виявилися хибними.

Дослідження "Передумови успішності керівника" (What Predicts Executive Success) базувалося на глибинному аналізі стилів, поведінки та історії 72-х топ-управлінців із різних за профілями діяльності компаній.

Серед основних відкриттів дослідження виявилося те, що "м'які" цінності ведуть до найкращих результатів. Висока ефективність та результативність є наслідком роботи лідера з високим емоційним інтелектом, який добре знає про свої слабкі та сильні сторони.

"Компаніям слід більше інвестувати в оцінку та розвиток міжособистісних навичок потенційних лідерів", — наголошує Дж.П. Флаум (J.P. Flaum), керуючий партнер Green Peak Partners.

"Наші результати заперечують стереотип, що "результат виправдовує засоби". Керівники, яким вдалося досягнути найкращих результатів, виявилися адекватними лідерами, основною сильною стороною яких було вміння ладнати та працювати з людьми та з командами", — додає Бекі Вінклер (Becky Winkler), представник Green Peak Partners.

Дослідження також виявило, що:

  • метод залякування, який іноді вважається частиною культури компанії, демонструє не що інше, як некомпетентність керівницва та відсутність стратегічного мислення;
  • оцінюючи кандидата на вищу управлінську посаду, компанія повинна оцінювати його підходи до виконання тих чи інших завдань аж ніяк не менше, ніж власне його досягнення та виконані проекти;
  • адекватна самооцінка — один із ключових факторів управлінської успішності;
  • досвід роботи у багатьох компаніях не є індикатором успішності;
  • кандидати, у яких є багато братів чи сестер, виявляються кращими лідерами, ніж ті, які були єдиною дитиною в сім'ї.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1272


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua