НОВИНИ від 18.10.2010

Ризик втрати ключових співробітників зріс майже вдвічі з закінченням економічної кризи

Дослідження, проведене американською консалтинговою компанією BlessingWhite, засвідчило, що ймовірність втрати ключових талантів після закінчення рецесії зросла майже вдвічі.

Ось як відповіли респонденти на запитання: "Якби у вас був вибір, то чи продовжували б ви працювати у своїй компанії протягом наступних 12-ти місяців?"

2010 2008
Так, безперечно 56% 60%
Можливо 31% 32%
У жодному разі 13% 7%

Що стосується показників серед найталановитіших працівників, які показали низький рівень задоволеності своєю роботою, то тут цифри ще більш жахаючі. 19% ключових співробітників планують змінити роботу, а ще 48% не вирішили, стверджуючи що вони "можливо" залишаться.

Крістофер Райс (Christopher Rice), президент та генеральний директор BlessingWhite, пояснює ці результати так: "Намагаючись втриматись на плаву під час рецесії, організації навантажували працівників додатковою роботою, при цьому нерідко знижуючи їм компенсацію. Не дивно, що після того, як рецесія закінчилась, працівники — і особливо ключові працівники — повністю вигоріли чи почуваються спустошено, серйозно задумуючись про зміну роботи".

Райс наголошує, що лідери більше, ніж будь-коли раніше, повинні зосередитися на пошуку можливостей для зростання та забезпечити своїх працівників новими цікавими викликами, щоб утримати найталановитіших з них. "Ключові співробітники після багатьох місяців героїчної боротьби за життя компанії озираються назад із думкою: «А що ж отримаю я? Як зміниться моя кар'єра»", — говорить Райс. — "І якщо менеджмент не зможе забезпечити таких працівників можливостями для зростання, в тому числі й персонального, залучити їх у досягнення нових цілей, тоді існує чимала ймовірність, що ці співробітники будуть впроваджувати свої безцінні навички в іншому місці".

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1277


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua