НОВИНИ від 30.12.2010

Компанії вважають таланти основною перешкодою на шляху до зростання

Відчувши, що економічна криза нарешті добігає свого завершення, компанії з різних куточків світу починають готувати себе до майбутнього зростання. Втім, нове дослідження, проведене глобальною компанією Towers Watson, виявило, що проблеми, пов'язані зі здатністю залучати, утримувати та керувати талантами, можуть стати на перешкоді зростанню.

Дослідження також виявило пробіли у спроможності роботодавців правильно визначати проблемні питання в аспектах, пов'язаних з управлінням талантами та плануванням наступництва.

Опитування, в якому взяло участь більше 700 компаній з усього світу, виявило, що пошук та утримання талантів — це найбільша проблема на шляху до сталого зростання. Більше, ніж половина респондентів (51%) назвали втрату талантів у ключових сферах компетенцій основною причиною, яка сповільнює розвиток. Трохи менше (49%) визнали основною проблемою слабке планування наступності. А 38% респондентів наголосили на проблемах, пов'язаних із залученням нових необхідних талантів.

Результати дослідження дещо відрізнялися за територіальною ознакою, що свідчить про відмінності у економічному кліматі в різних куточках світу. Наприклад, працівники північноамериканських компаній менше переймаються втратою ключових талантів, ніж їхні колеги з інших країн. Проте, їх більше турбує низький рівень мотивації серед співробітників. У азійському регіоні мотивація не є першочерговою проблемою — тут роботодавців більше турбує неспроможність забезпечити працівників конкурентною винагородою. Респонденти з Європи найбільше переймаються "вимиванням" талантів з компанії, що призводить до неможливості ефективного планування наступництва.

"Компанії однозначно вважають талановитих співробітників важливою частиною стратегії розвитку бізнесу, коли економіка почне стабільно розвиватися, — наголошує Ревін Джесутасан (Ravin Jesuthasan), представник Towers Watson. — Але попри оптимізм щодо перспектив зростання, вони пам'ятають і про проблеми, пов'язані із залученням чи утриманням ключових талантів".

Лише чверть чи трохи більше респондентів відзначили, що вони володіють необхідними компетенціями для залучення (29%) чи утримання (25%) талантів. Ще менша кількість компаній (21%) здатні успішно справлятися з викликами планування наступності. Ці пробіли притаманні всім без виключення територіям, але найбільш яскраво проявляються у Азії, де формалізація та структурування HR-процесів лише набувають популярності.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1300


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua