НОВИНИ від 09.03.2011

Навичка саморозвитку

Які навички будуть потрібні вашій роботі через п'ять років? Можливо, ви вважаєте, що правильніше запитати, які навички будуть потрібні вам, щоб успішно виконувати свою роботу через п'ять років? Але якщо нове опитування каже правду, тоді половина людей, які сьогодні вас оточують, більше не виконуватимуть роботу, яку вони виконують сьогодні. Частково через те, що зміняться вимоги, а частково через те, що не змогли змінитися вони самі. Що ж, сподіватимемося, що ви не належите до цієї половини.

Ніхто з нас не любить визнавати, що він стає старшим та втрачає здатність до зростання та змін. Втім, нове дослідження, проведене компанією Hays, свідчить, що у мінливому робочому середовищі вже неможливо вдало виконувати свою роботу, використовуючи навички, які ви вже маєте. У майбутньому їх буде замало.

Більше того, просиджуючи на своєму робочому місці та очікуючи, що ваш роботодавець подбає про розвиток ваших навичок, ви також не діб'єтесь жодних успіхів.

Опитування 500 співробітників приватного сектору показало, що більше половини з них не знають чи не впевнені щодо навичок, які знадобляться для успішного працевлаштування у через 5 років.

Шість із десяти респондентів серйозно турбуються про те, що вимоги до навичок, які застосовуються ними сьогодні, вже починають змінюватися і вони стануть абсолютно непотрібними на ринку праці через кілька років.

61% скаржаться на те, що їхній поточний роботодавець не інвестує достатньо ресурсів у розвиток їхніх навичок. Втім, майже половина знає, що основна відповідальність за розвиток навичок лежить на самих працівниках.

Але навіть при цьому 40% працівників не роблять нічого для розвитку своїх навичок, а 60% із тих, що залишилися, намагаються стежити за останніми тенденціями. І лише третина намагаєтсья отримати відповідну кваліфікацію чи записується на курси.

Чарльс Логан, директор Hays. говорить: "На жаль, багато роботодавців сьогодні фокусуються на виживанні своїх компаній і часто самі не можуть сказати, які навички їм будуть необхідні через кілька років. Якби вони могли зрозуміти це та відкомунікувати інформацію до підлеглих, тоді процес розвитку навичок став би куди простішим. Втім, це не відміняє того факту, що підлеглим слід навчитися брати на себе відповідальність за свою долю!"

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1320


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua