НОВИНИ від 20.04.2011

Нові підходи до організації робочого процесу довели свою ефективність

Зважаючи на те, що на сьогодні вже близько 20% працівників великих компаній працюють на тимчасових посадах, можна констатувати той факт, що робочий процес багато в чому змінився. Незалежні постачальники послуг та консультанти, які знаходяться на гребені змін, сьогоді як ніколи впевнені в успішності своїх кар'єрних можливостей. Такі дані представило нове дослідження, проведене компанією M Squared Consulting.

"Економічне відновлення значною мірою стало можливим завдяки співробітникам, які працювали «за договорами» (тобто непостійних), — пояснює Джон Кунцвейлер (John Kunzweiler), генеральний директор M Squared Consulting. "Саме до «гнучкого» персоналу звертаються компанії, коли їм потрібно скоротити витрати і при цьому підвищити прибутки".

Щорічне опитування виявило, що 76% задоволені чи навіть щасливі з того, що обрали кар'єру незалежних консультантів. Більше того — 80% опитаних незалежних консультантів висловлюють оптимістичні очікування щодо світової економіки у 2011-му році, а більше половини очікують, що їхні прибутки зростуть.

Найбільша кількість незалежних консультантів (34%) працює у сфері управління проектами. Професіонали в цій галузі допомагають компаніям вирішувати проблеми та впроваджувати інноваційні рішення.

На запитання, що вони цінують найбільше, консультанти відповіли: можливість працювати з відомими клієнтами та постійно долати нові виклики.

На запитання, чому вони вирішили стати незалежними консультантами, 58% респондентів відповіли бажанням займатися цікавою роботою, яка ставить перед ними виклики; 50% мріють про власний бізнес; а 50% перебувають у пошуках кращого балансу між роботою та особистим життям.

За інформацією BusinessWire.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1332


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua