НОВИНИ від 08.06.2011

Дослідження з проектного управління засвідчило ефективність тренінгів

Дослідження, проведене компанією PM Solutions, яка займається управлінням проектами, виявило, що компанії в середньому інвестують порядка $2211 для проведення проектного навчання.

Результати дослідження PM Solutions підтверджують, що тренінги з управління проектами — особливо курси, які проводить інструктор — повністю окуповують вкладені в них інвестиції. Компанії говорять про 26% покращення за вісьмома показниками проектної та бізнес-ефективності в результаті тренінгів.

В опитуванні PM Solutions взяло участь 262 спеціалістів сфери проектного менеджменту із 247 великих, середніх та малих організацій у різних галузях: виробництво, охорона здоров'я, технології, професійні сервіси, фінанси та управління. Основною метою дослідження було визначити фактори, які впливають на рішення компаній проводити навчання у сфері управління проектами. Результати вказують на ефективність, досягнення цілей та покращення результативності бізнесу внаслідок проведених тренінгів.

"Важливість для компанії досвідчених працівників складно переоцінити. Рівень знань та навичок впливає на результативність організації куди більше, ніж навіть технології та досконалість процесів", — стверджує Мет Лайт (Matt Light), віце-президент з досліджень у Gartner Inc. — "А зважаючи на те, що сьогодні все більше компаній дотримуються переважно проектного підходу, їх співробітникам життєво необхідні спеціалізовані знання та навички, які стосуються цієї сфери".

Дослідження свідчить, що завдяки проведення тренінгів у сфері управління проектами, вдається досягнути наступних покращень:

  • 29% покращення задоволеності акціонерів;
  • 27% покращень у результативності графіків;
  • 26% зменшення кількості провальних проектів;
  • 25% покращення результативності бюджету;
  • 25% покращення результативності вимог;
  • 25% покращення якості проектів;
  • 25% покращення продуктивності;
  • 24% покращення часу (швидкості) виходу на ринок.

Серед додаткових результатів дослідження було визначено, що в середньому працівники витрачають на проектне навчання близько 6 днів на рік, а більшість тренінгів проводиться зовнішніми організаціями (вендорами). При цьому в майбутньому компанії планують розширювати діапазон навчання для своїх підлеглих та будуть продовжувати фокусуватися на розвитку навичок управління проектами.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1342


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua