НОВИНИ від 20.08.2012

Мультинаціональні компанії продовжують розвивати міжнародні призначення попри фінансові труднощі

Хоча більшість мультинаціональних компаній визнають виклики, пов'язані з глобальною мобільністю, все ж за даними дослідження, проведеного Towers Watson спільно з Worldwide ERC, приблизно половина з них планує продовжити розвиток міжнародних призначень.

Towers Watson/Worldwide ERC: Мультинаціональні компанії продовжують розвивати міжнародні призначення попри фінансові труднощі Компанії у всіх регіонах визнають, що міжнародні переходи спеціалістів різного рівня стають дедалі більш звичною справою. Втім, у США такі трансфери відчутно більш розповсюджені, ніж, скажімо, в Європі та Азії.

Дослідження Towers Watson/Worldwide ERC 2012 виявило, що 45% глобальних мультинаціональних компаній очікують, що у 2014-му році кількість трансферів працівників між країнами зросте, тоді як всього 18% припускають, що їх кількість може зменшитися.

Більше половини (54%) з тих, хто має головний офіс у США, а також 43% компаній з центральним офісом у Азії та 26% компаній з центральним офісом у Європі очікують збільшення кількості нових міжнародних призначень. Як бачимо, міжнародні європейські компанії роблять найбільш обережні прогнози — 40% з них прогнозують скорочення міжнародних призначень.

Результати дослідження виглядають особливо вчасними, зважаючи на загальний розвиток світової мобільності. Майже сім із десяти респондентів (69%) називають нестачу фінансових ресурсів основною перешкодою, тоді як більше половини говорять про високу вартість оренди (55%), та високу вартість життя (51%).

З іншого боку, найбільш розповсюдженою причиною, яка змушує компанії здійснювати міжнародні призначення є розширення. Про це говорять 87% мультинаціональних компаній. На другому місці знаходиться обмін знаннями (65%) та розвиток кар'єри (47%).

Цікаво те, що 60% азійських компаній та 40% компаній із США здійснюють трансфери працівників до Китаю, тоді як європейські компанії віддають перевагу трансферам в рамках Європи, особливо це стосується Великобританії. Що стосується короткострокових відряджень, то тут перше місце займає Китай, а на другому місці знаходиться США.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1429


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua