НОВИНИ від 16.04.2013

Чому у працедавців «болить голова»

Найболючішою проблемою працедавців 10-ти найрозвинутіших країн світу є неможливість заповнити вакансії через брак працівників відповідної кваліфікації. Такий висновок зроблено у ході дослідження, проведеного CareerBuilder1. Загалом, у дослідженні взяло участь 6 тис. менеджерів та фахівців, які займаються питаннями персоналу у своїх компаніях.

CareerBuilder: Чому у працедавців «болить голова» Більше всього респондентів, які констатували факт наявності відкритих вакансій та відповідні негативні наслідки для діяльності їхніх компаній, — у Китаї. Натомість в Росії —найвищий відсоток працедавців, які вказали на скорочення доходів як результат браку потрібних працівників. Найчисленнішу групу учасників опитування, котрі стикнулися із зниження продуктивності свого бізнесу у наслідку з вищевказаною проблемою, становлять американські працедавці. У свою чергу, японці очолили групу респондентів, які зауважили, що нестача талановитого персоналу стає на заваді розширення бізнесу.

Крім того, згідно опитування, найважче дається залучення кваліфікованого персоналу працедавцям країн БРІК — Бразилії, Росії, Індії та Китаю. Понад 50% респондентів з цих країн зазначили, що мають відкриті вакансії, для котрих не можуть знайти кандидатів з відповідною кваліфікацією. Також працедавці цих країн планують 2013 року прийняти у штат найбільшу кількість людей.

Серед інших негативних наслідків неспроможності працедавців закрити вакансії — нижча якість виконання роботи, падіння морального духу персоналу та вища плинність кадрів. Крім працедавців країн БРІК, з цією проблемою також стикаються компанії Італії та Франції.

Найважче компаніям знайти талановитих фахівців у технічних сферах, таких як, інформаційні технології та інженерія.

В США та Європі — в дефіциті торгові представники для ринків преміум-сегменту. Натомість в Індії, Китаї та Японії найскладніше підібрати спеціалістів для R&D-підрозділів. У свою чергу, в Бразилії, Росії та європейських країнах — важче всього знайти представників виробничих спеціальностей.

За інформацією Chief Learning Officer.


    1 Безпосередньо опитування було здійснено Harris Interactive у період з 1 по 30 листопада 2012 року.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1482


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua