НОВИНИ від 24.05.2013

Що загрожує розвитку сучасного бізнесу

Більше половини керівників найбільших компаній світу (58%) стверджують, що брак кваліфікації у працівників заважає їх бізнесу розвиватися. Про це йдеться в новому глобальному дослідженні компанії PricewaterhouseCoopers, повідомляє "Комп&ньоН".

PricewaterhouseCoopers: Що загрожує розвитку сучасного бізнесу Дослідження PwC, яке охопило більше 1300 керівників компаній у світі, показує, що бізнес-лідери називають відсутність необхідних професійних навичок у працівників другою за величиною загрозою зростанню їх бізнесу, відразу ж після податкового навантаження (63%). Найбільш стурбовані з цього приводу топ-менеджери в Африці (82%), на Близькому Сході (69%) і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (64%).

Більше половини керівників (57%) заявили, що створення і заохочення кваліфікованої робочої сили має стати головним завданням уряду в наступному році і лише 15% опитаних топ-менеджерів вважають, що їхній уряд ефективно працює для створення кваліфікованої робочої сили.

  Пошук талановитих і освічених працівників — це та сфера, на якій керівники планують зосередити свою увагу; майже 61% планують збільшити інвестиції в професійний розвиток персоналу в наступні три роки. Опитування показує, що такі сектори економіки, як металургія, енергетика, машинобудування та будівництво більше всіх відчувають потребу у кваліфікованих кадрах.

Крім цього, більшість компаній планують збільшення кількості працівників (45%) і лише 23% скорочення. При цьому, загалом 77% керівників планують внести зміни у свої стратегії управління кадрами в наступні 12 місяців (Бразилія — 93%, Корея — 90%, Південна Африка — 89%, Центральна та Східна Європа — 59%).

Примітно, що 61% керівників вважають, що програма глобальної мобільності кадрів допоможе в підвищенні професіоналізму працівників. Керівники компаній Західної Європи більш схильні бачити в глобальній мобільності шлях для розвитку висококваліфікованих кадрів (67%), ніж керівники компаній у Північній Америці (54%).

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1487


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua