НОВИНИ від 19.12.2013

2014 року очікується пожвавлення найму персоналу

Працедавці різних країн світу очікують зростання темпів найму персоналу з початку 2014-го року. Такий висновок зроблено у ході дослідження Manpower Employment Outlook Survey.

2014 року очікується пожвавлення найму персоналу В опитуванні, яке компанія Manpower провела у першому кварталі поточного року, взяло участь більше ніж 65 тис. менеджерів, відповідальних за найм персоналу в компаніях, які представляють 42 країни та залежні території.

Позитивна динаміка на глобальному ринку праці

Працедавці 34-х країн очікують збільшення кількості штатних працівників протягом перших трьох місяців 2014-го року. Для порівняння: у четвертому кварталі 2013-го таку думку висловили керівники з 29-ти країн. Про плани щодо розширення програм найму заявили працедавці 21-ої країни, в яких темпи залучення персоналу послідовно скорочувалося впродовж попередніх 15-ти кварталів. У порівнянні з ситуацією рік тому прогнози покращилися у 21-ій країні та погіршилися у 17-ти.

Де найматимуть найбільше, а де найменше

Працедавці Тайваню, Індії, Нової Зеландії, Колумбії та Сінгапуру висловили найоптимістичніші очікування щодо темпів найму. Найбільш песимістично налаштовані працедавці Італії, Ірландії, Фінляндії, Іспанії, Словаччини та Бельгії.

Японія планує великі обсяги найму протягом ближчих шести років

Японські працедавці заявляють про плани щодо залучення кадрів, найамбітніші з третього кварталу 2008-го. Їхні ж китайські колеги не прогнозують жодних змін у своїх програмах найму персоналу.

Аутсайдери обох Америк

Бразильські працедавці прогнозують найменш сприятливі з четвертого кварталу 2009-го обставини для розширення штатів; проте вони, все-таки, очікують, що найм кадрів переважатиме над їхнім скороченням. Найменш оптимістичні плани щодо найму висловили працедавці Аргентини. Натомість у компаніях США очікується стійке зростання обсягів найму кадрів.

Хоча в Європі стагнація, Греція просувається вперед

Як і в попередньому кварталі, серед європейських працедавців найамбітніші плани щодо найму кадрів мають турецькі компанії. Як заявили працедавці Греції, у цій країні очікуються найбільші темпи найму з четвертого кварталу 2008-го. У порівнянні із четвертим кварталом 2013-го та першим кварталом цього ж року обсяги залучення персоналу у цій країні зросли на 6% та на 17%, відповідно.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1516


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua