НОВИНИ від 23.01.2015

У яких країнах жінок-керівників у великому бізнесі найбільше

Жінки становлять лише 5% топ-менеджерів великих компаній світу, заявляють у Міжнародній організації праці (МОП). А найбільше жінок-керівників — на Ямайці, повідомляє портал портал «ДЕЛО».

Women in Business and Management: Gaining momentum
Women in Business and Management: Gaining momentum (PDF)
Кількість жінок, які займають пости старшої і середньої управлінської ланки в бізнесі, збільшилася, однак серед топ-менеджерів великих корпорацій вони займають лише 5%, повідомляє Міжнародна організація праці в доповіді "Зміцнення ролі жінок у бізнесі та управлінні" (Women in Business and Management: Gaining momentum).

МОП провела дослідження у 108-ми країнах, при цьому в 80-ти з них спостерігалося зростання кількості жінок у керівництві компаній.

Найбільше жінок-керівників на Ямайці — 59,3%. У США їх частка становить 42,7% (15-е місце в рейтингу), у Великобританії — 34,2% (41-е місце). Найнижчий показник в Ємені — лише 2,1%.

В Африці лідируючу позицію займає Гана — 39% (26-е місце в загальному списку), в Азії — Філіппіни з показником в 47,6% (4-е місце). Колумбія (53,1%) знаходиться на другій сходинці в загальносвітовому рейтингу і на першій серед держав Латинської Америки.

Перше місце за часткою компаній, де головою правління є жінка, займає Норвегія (13,3%), на другому місці — Туреччина (11,1%).

Експерти МОП не рекомендують вводити гендерні квоти на високі посади в бізнесі. Вони вважають, що корпоративну культуру необхідно переглянути з тим, щоб надавати підтримку найбільш талановитим жінкам у подоланні "невидимого кар'єрного бар'єру", що обмежує їх можливості просування по службі.

У доповіді відзначається позитивний взаємозв'язок між кількістю жінок на керівних постах та ефективністю роботи підприємств.

"Наше дослідження показує, що триваюче зростання участі жінок на ринку праці стало найпотужнішим двигуном глобального економічного зростання і конкурентоспроможності", — сказала директор Бюро з діяльності в інтересах роботодавців МОП Дебора Франс-Массен (Deborah France-Massin).


    МОП — спеціалізована установа ООН. Міжнародна організація, що займається питаннями регулювання трудових відносин, була створена в 1919-му році. На даний час її членами є 185 держав.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1549


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua