НОВИНИ від 24.03.2016

Компанії з найкращею репутацією у світі 2016

Rolex, The Walt Disney Company і Google очолили рейтинг компаній з найкращою репутацією у світі (2016 Global RepTrak®), який щорічно складається Reputation Institute. Переможець минулорічного рейтингу BMW Group зайняв четверту позицію.

Компанії з найкращею репутацією у світі 2016 Дослідження оцінює сприйняття широкою публікою світових компаній, виходячи з семи критеріїв: продукти і послуги, інновації, робочі місця, управління, соціальна відповідальність, лідерство і діяльність. На думку споживачів, Rolex є лідером у сфері продуктів і послуг, а Apple зберегла за собою звання лідера в області інновацій і лідерства.

Серед 100 компаній рейтингу, тільки шість (Rolex, Disney, Google, Lego, Samsung і Sony) змогли увійти в десятку в кожному з опитуваних 15-ти ринків. Microsoft повернувся на 10-е місце після року відсутності в рейтингу, замінивши Intel, що опустився на 11-ту позицію. Apple змістився з 8-го місця в 2015-му році на 10-те. Дуже сильно постраждала репутація Volkswagen, зазнавши удару після «дизельного» скандалу. Німецький автовиробник втратив 13,7 пунктів і перемістився з 14-го аж на 123-є місце.

«Щоб бути переможцем на глобальному ринку, компанії повинні виконувати всі сім напрямків репутації. Топ-3 компанії продемонстрували сильну позицію в кожному напрямку, а це означає, що споживачі більш схильні купувати і рекомендувати їхні продукти і послуги», — відзначив Каспер Ульф Нільсен (Kasper Ulf Nielsen), виконавчий партнер у Reputation Institute.

Отже, у 2016 році топ-10 компаній з найкращою репутацією у світі виглядає наступним чином:

  1. Rolex
  2. The Walt Disney Company
  3. Google
  4. BMW Group
  5. Daimler
  6. Lego Group
  7. Microsoft
  8. Canon
  9. Sony
  10. Apple

За інформацією PR Week.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1570


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua