НОВИНИ від 12.02.2021

Найавторитетніші компанії світу 2021: Apple знову в лідерах

Журнал Fortune опублікував свіжий рейтинг найавторитетніших компаній світу (World’s Most Admired Companies). Перше місце списку 2021 року посiла корпорація Apple, яка утримує лідерство вже 14 років поспіль.

Fortune: Найавторитетніші компанії світу 2021 Загалом в рейтингу 2021 року представлено 332 компанії. До першої трійки, окрім Apple, входять Amazon і Microsoft. Також до першої десятки потрапили Walt Disney, Starbucks, Berkshire Hathaway, Alphabet (материнська компанія Google), JPMorgan Chase, Netflix і Costco Wholesale.

На високі результати Apple впливає не тільки те, що компанія виробляє один із найпопулярніших продуктів, забезпечує стабільний прибуток інвесторам, а й підхід до управління репутацією компанії, відзначає видання Inc.

Високе зростання також продемонстрували компанії Walmart і Target, які посіли 11-е і 17-е місця відповідно, показавши найвищі позиції з 2008 (Walmart) і 2011 (Target) років. У той же час виробник мікросхем Nvidia, постачальник медичних послуг Abbott Laboratories і електронна платіжна система PayPal дебютували в топ-50.

А ось компанія Facebook цього року в список взагалі не потрапила, хоча в попередні роки вона була в рейтингу, а в 2018 році навіть займала 12-е місце. Ймовірно, такі результати пов’язані з репутаційними проблемами через політику конфіденційності компанії.

Цікаво, що перші 30 позицій рейтингу займають лише американські компанії, і тільки на 31-му місці виявився японський автовиробник Toyota.

Окрім США, Японії і європейських країн, у рейтингу присутні компанії з Південної Кореї, Сінгапуру і Китаю.

Найавторитетніші компанії світу 2021

Найавторитетніші компанії світу 2021 (Fortune)

Методологія оцінювання

Рейтинг складений на основі опитування консалтингової компанії Korn Ferry. Учасникам запропонували оцінити 670 найбільш високодохідних компаній з 30 країн. В опитуванні, на основі якого фахівці склали рейтинг, взяли участь понад 3 800 респондентів. Вони оцінювали компанії за 9-ма критеріями: від інвестиційної цінності, якості управління і продуктів до соціальної відповідальності та здатності залучати нові таланти. Для топ-10 ті ж респонденти вибрали десять компаній, якими вони захоплюються найбільше.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1603


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua