НОВИНИ від 14.04.2006

Обмежений погляд на навчання ускладнює зміни

Дві третини британських бізнесових установ не мають змоги забезпечити організаційні зміни відповідним навчанням та тренуванням своїх працівників. Цим вони надзвичайно збільшують можливість тривалої неспроможності та провалу свого бізнесу.

Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) зробив висновок, що успіх організаційних змін у передових компаніях супроводжується відсутністю запровадження адекватного для таких змін тренування та навчання персоналу.

Опитування також показує, що роботодавці бояться погіршення економічної ситуації наступного року. Ці страхи впливають на зменшення бюджету, передбаченого для навчання та тренування працівників, особливо серед компаній, що працюють у державному секторі.

Дві третини організацій говорять про неефективне навчання та розвиток, викликаний змінами в організації. А більше половини стверджує, що про навчання та розвиток у їхніх організаціях просто не задумуються.

Такі дані особливо вражають, адже за окремими висновками CIPD основні організації проводять реструктуризацію кожні три роки, і більше, ніж 40% таких реорганізацій не досягають поставлених результатів.

Більше ніж 4 із 10 організацій зверталися до професіоналів з навчання та підготовки лише після того, як всі основні рішення вже були зроблені, або на фінальних стадіях проекту. Більше, ніж 9% взагалі не зверталися по допомогу до професіоналів з навчання та підготовки персоналу.

Єдиним позитивним боком справи є той, що все таки 27% організацій зверталися до спеціалістів з навчання та підготовки на початкових стадіях планування змін. І близько 19% — на початкових стадіях впровадження змін.

Jessica Jarvis, консультант CIPD з питань навчання та удосконалення, стверджує: "Будь-яка організація, що планує проводити реорганізацію, потребує детального плану змін — починаючи від залучення інформаційних технологій, і закінчуючи майбутньою обстановкою офісу. Та нажаль, дослідження показує, що багато компаній просто не звертають уваги на належний рівень управління людськими ресурсами в середині своєї організації. Роботодавці, які не тренують своїх працівників і не дають їм можливості підлашутватися до змін у компанії під час реорганізації, створюють великий ризик не досягнути власних цілей".

Дослідження показує, що вдвічі більше роботодавців говорять про погіршення економічних умов для їхньої компанії протягом останніх 12-ти місяців, ніж про покращення (41% проти 19%).

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=760


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua