НОВИНИ від 30.10.2006

Ради директорів витрачають більше часу та енергії, щоб відповідати етичним нормам

Дедалі більше корпоративних рад директорів активно залучаються до створення та схвалення програм етичної відповідності в їхніх компаніях.

Дослідження 225 компаній, які розробляють та впроваджують програми відповідності та оцінки ризиків, виявило, що відсоток рад директорів, залучених до етичних програм збільшився із 21% у 1987-му році до 96% у 2005-му.

79% членів ради, які взяли участь в ідентичному опитуванні 1987-го року, не мали ніякого відношення до етичних програм їхньої компанії. Проте, останнє дослідження, проведене у 2005-му показало, що їх кількість кардинально зменшилася і складає лише 4%.

"Зростання кількості директорів, які беруть участь у етичних програмах компанії, є індикатором того, що дедалі більше керівників найвищого рівня є відповідальними за ці програми, — стверджує Ronald Berenbeim, дослідник та директор The Conference Board, компанії, яка провела дослідження. — Це дуже позитивний факт, оскільки етичні програми є надзвичайно важливими для процвітання компанії в цілому".

Майже дві третини опитаних сказали, що проводять тренінги з етики для 90% своїх працівників. Такі тренінги стали майже універсальними для більшості працівників, які потрапляють на нову роботу. У 1998-му році їх кількість була дещо меншою — 79%.

Ще однією ознакою зміни менталітету роботодавців є той факт, що більше третини компаній, опитаних у 2005-му році, проводять 90% своїх тренінгів завдяки спеціальній технології e-learning.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=839


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua