НОВИНИ від 18.02.2008

Економічний спад не зачепить керівників компаній

Економічний ринок завжди переживатиме періоди злетів та падінь. Але попри всі прогнози експертів, що американська економіка знаходиться на межі нового спаду, неправильним буде припускати, що попит на керівників найвищого рівня також почне скорочуватися.

Дослідження, проведене мережею бізнес-лідерів ExecuNet, виявило, що рівень зростання попиту на топ-менеджерів у різних сферах та галузях продовжуватиме залишатися стабільним, не зважаючи на економічний спад.

"Аналіз зростання попиту на лідерів у багатьох галузях, включаючи охорону здоров'я, фармацевтику та споживчі галузі, залишається стабільним", — стверджує Марк Андерсон (Mark Anderson), президент ExecuNet.

"На рівні топ-менеджменту, показники ринку кадрів продовжують стабільно зростати. Попит на талановитих топ-менеджерів у галузях, які пов'язані із кредитним забезпеченням, включаючи нерухомість та фінансові сервіси, може дещо скоротитися, але все рівно залишатиметься на доволі високому рівні".

Щорічний рейтинг так званих "гарячих" посад для керівників, цілком передбачувано, очолили спеціалісти з управління ризиками. Таким чином ринок спостерігатиме значне підвищення попиту на генеральних директорів із досвідом роботи у сфері управління ризиками, а також топ-менеджерів, які відповідали за управління ризиками у своїх компаніях. Те ж саме можна сказати і про висококласних фінансових директорів та спеціалістів із інвестиційних стратегій.

"Попит на топ-менеджерів зросте приблизно на 8%. Це не дуже багато, порівняно із попереднім — 2007-им роком. Але все ж — це зростання", — наголошує Андерсон.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1008


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua