НОВИНИ від 04.07.2008

Стилі управління та продуктивність компанії

Громадська організація Асоціація трудової демократії (Workplace Democracy Association) опублікувала результати доволі цікавого дослідження. Вона з'ясувала який стиль управління найбільше практикується в американських компаніях та який стиль найбільше підходить для так званого "офісного планктону".

За даними дослідження, кожен четвертий американець працює у фірмі, що практикує "диктаторський" стиль менеджменту. У свою чергу, 34% найманих робітників заявили, що в їхній компанії керівництво прислухається до думки співробітників і адекватно реагує на "критику знизу". Лише 46% американців відзначають, що їхнє керівництво схвалює творчий підхід до справи та генерацію нових ідей. 80% працюючих американців вважають, що вони працюють краще, коли начальство дає їм свободу дій, пише Washington ProFile.

Асоціація трудової демократії стверджує, що продуктивність компанії можна істотно збільшити у випадку, якщо наймані робітники будуть поводитися як власники цього бізнесу. Подібна мотивація стає можливою у випадку, якщо в компанії існують практики демократичного управління: співробітники знають про цілі і задачі фірми, про її реальні результати, беруть участь у процесі прийняття рішень, мають певну свободу дій, їхні ініціативи серйозно обговорюються і т.п.

За даними консалтингової фірми Towers Perrin, 71-86% співробітників американських компаній скаржаться на те, що вони мало залучені в процес управління.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1041


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua