НОВИНИ від 23.01.2009

Топ-10 галузей, найсприятливіших для того, щоб розпочати та розвивати бізнес

Журнал Inc.com опублікував перелік 10-ти галузей, які у 2009-му році стануть найбільш сприятливими для того, щоб розпочати та розвивати бізнес.

1. Інтернет-сервіси, управління даними та інші інформаційні сервіси

У світі сьогодні існує 850 мільйонів комп'ютерів. Це на 71% більше, ніж у 2000-му році. За різними прогнозами вже до 2010-го року чверть населення планети буде користуватися комп'ютерами, підключеними до всесвітньої мережі. Не дивно, що саме ця сфера вважається однією з найперспективніших для того, щоб розпочати у ній бізнес.

2. Комп'ютерні системи та споріднені сервіси

Пік популярності сфери IT, схоже, затягнувся. Як і кілька років тому, постійне зниження цін на комп'ютери та популяризація програмного забезпечення і сьогодні призводить до того, що ця сфера продовжує зростати. А за різними прогнозами до 2012 року вона зросте на 55%.

3. Програмне забезпечення

І звісно ж, трійку найпопулярніших галузей замикає сфера, яка також пов'язана із комп'ютерами. Схоже, інформаційні технології надійно ввійшли в економічне життя XXI-го століття. А оскільки кожного дня створюється все нове й нове програмне забезпечення, то можна очікувати, що до 2012-го року галузь зросте на 8,4%.

4. Сервіси працевлаштування

Сучасне бізнес-оточення є надзвичайно висококонкурентним. Тому не дивно, що різноманітні сервіси працевлаштування набирають все більшої та більшої популярності.

5. Управлінський, науковий та технічний консалтинг

Коли природа бізнесу стає дедалі більш складною — потреба в консалтингу безперервно зростає. Все більше та більше компаній відчувають потребу у створенні бізнес-планів, бюджетів та стратегії розвитку.

6. Домашня охорона здоров'я

Прогнозується, що працевлаштування у сфері охорони здоров'я до 2012 року зросте на 28%. У той самий час галузь домашньої охорони здоров'я зростатиме із майже вдвічі більшими темпами — на 54,5%.

7. Професійні сервіси фінансових консультацій

Разом із охороною здоров'я, діти бейбі-бумерів відчувають потребу правильно керувати своїми грошовими активами. Саме це і забезпечить зростання популярності сервісів фінансових консультацій.

8. Догляд за дітьми

Коли приблизно 30 років тому жінки подалися у світ бізнесу — у світі почала розвиватися нова сфера — догляд за дітьми. Адже хтось повинен виховувати дитину, поки матуся знаходиться на роботі. На сьогодні сфера догляду за дітьми належить до однієї із тих, що розвиваються найшвидше.

9. Мистецтво, розваги та відпочинок

Бейбі-бумери виявилися найбагатшими пенсіонерами за весь час існування нації. І що вони робитимуть зі своєю готівкою? Та звісна річ — витрачатимуть її. Тому можна не сумніватися, що сфера відпочинку піде вгору.

10. Фільми/відео

Люди люблять дивитися фільми. Тому не дивно, що сьогодні відеоіндустрія продовжує розвиватися. А, отже, для її розвитку необхідний персонал. А це, в свою чергу, призведе до подальшого зростання перспективності цієї сфери. Принаймні експерти прогнозують, що за наступні 10 років вона зросте на 31%.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1095


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua