НОВИНИ від 16.03.2009

«Хороші хлопці» в компаніях закінчилися

Коли на світовому ринку в буквальному сенсі велася війна за таланти (пам'ятаєте це?), ефективне управління персоналом полягало в обходжуванні та втіленні у життя практично будь-яких забаганок працівників. Роботодавці були готові на все, щоб втримати своїх найцінніших спеціалістів. Але часи змінилися. Сьогодні працівники як ніколи готові жертвувати бонусами, можливостями для просування, відсотками зарплатні і навіть особистим життям заради можливості зберегти свою посаду.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією Ceridian, виявило, що половина працівників готова працювати більше часу; 44% погодяться на підвищення завантаженості роботою, а кожен третій навіть погодиться не отримувати за це додаткових бонусів, якщо знатиме, що це дозволить йому зберегти посаду у складний для світової економіки час.

Опитування більш, ніж 1000 співробітників виявило, що попри падіння цін на нерухомість та загальне подорожчання вартості життя десята частина працівників погодилася б на зниження зарплатні, якби це зберегло для них роботу. Чверть працівників (хоч і без особливого задоволення) погодилися б заради цього на скорочення робочого часу (а значить і зарплатні).

Кожен десятий готовий погодитися навіть на пониження посади, якщо це дозволить йому уникнути скорочення кадрів.

Ще більше нагнітаючи таку "токсичну" атмосферу, майже кожен десятий признається, що заради збереження посади готовий терпіти "неприйнятну" поведінку з боку свого керівника.

Таким чином можна зі впевненістю стверджувати, що часи, коли велася справжня війна за таланти, давно минули. Сьогодні саме роботодавці відчувають себе королями на ринку праці. Вони породжують попит, тоді як пропозиція надзвичайно висока. Втім, ігнорування базових людських принципів і цінностей навряд чи призведе до чогось хорошого. Тому, думаючи про забезпечення потреб компанії, роботодавцям у жодному разі не можна забувати: криза не вічна! І коли вона закінчиться — роботодавцям таки доведеться з кимось працювати.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1113


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua