НОВИНИ від 14.09.2009

Оцінка результативності позитивно впливає на мотивацію працівників

Дослідження, проведене Kenexa Research Institute, оцінило вплив регулярної оцінки результативності співробітників на ставлення до менеджменту та організації в цілому. Дані дослідження бралися із репрезентативної вибірки працівників, опитаних у 2009-му році під час WorkTrends, щорічного дослідження думки працівників.

Серед 12-ти найбільших економік світу близько 60% працівників проходили процес оцінки результативності протягом останніх 12-ти місяців. Найрідше подібні дослідження проводяться в Іспанії. Найчастіше — у США.

Дослідження засвідчило, що оцінка працівників має сильний вплив на їх мотивацію та ставлення до безпосереднього керівництва і компанії в цілому. Працівники, які постійно отримують зворотній зв'язок щодо якості виконаної ними роботи, більш мотивовані та задоволені своєю роботою та компанією загалом. Дослідження яскраво показало, що отримання такого зворотнього зв'язку найбезпосереднішим чином впливає на відчуття гордості працівника своєю посадою. А працівники, які регулярно проходять через процес оцінки виконаних ними завдань, із набагато більшою ймовірністю будуть рекомендувати свою компанію як найкраще місце для роботи.

Проведення оцінки співробітників має позитивний вплив на їхнє ставлення до безпосереднього керівництва. Такі працівники частіше вважають своїх керівників компетентними, стверджують, що вони турботливо ставляться до підлеглих і вдало справляються із управлінською функцією.

Більше того, оцінка результативності працівників сприяє розвитку відчуття "безпеки" на робочому місці, а також задоволеності тренінговими програмами (якщо такі присутні). Співробітники відчувають, що їхній внесок у загальне благо компанії не залишається непоміченим, а їх самих цінують як спеціалістів.

"Люди мають природню потребу отримувати зворотній зв'язок щодо своєї праці. Вражає те, що двоє з п'яти працівників не отримують такої оцінки", — говорить Джек Вілі (Jack Wiley), виконавчий директор Kenexa Research Institute.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1165


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua