НОВИНИ від 10.03.2010

Рейтинг найавторитетніших компаній світу

Apple Ділове видання Fortune опублікувало рейтинг 50-ти компаній, що користувалися найбільшою любов'ю споживачів у 2009-му році (World's Most Admired Companies). Відповідно до опитування, проведеного серед бізнесменів, перше місце в списку знову дісталося корпорації Apple, яка займає його вже третій рік поспіль, повідомляє BBC.

Цього року Apple лідирує із найбільшим відривом за весь час очолювання рейтингу. Як завжди інноваційна діяльність компанії викликає найбільше захоплення у бізнесменів.

"Що робить компанію Apple гідною захоплення? Продукція, продукція й ще раз продукція. Це компанія, яка змінила все: від способу покупки музичних композицій до дизайну, пристосованого до навколишньої дійсності", — відзначають журналісти Fortune.

"Вся справа в любові. Вони люблять нас, а ми — їх", — відзначив один із шанувальників продукції Apple. "Уявимо, що не існує "Яблука" (Apple). Кого ж тоді будуть масово копіювати незліченні компанії IT-ринку?!? Жодна компанія не ідеальна, але вони (Apple) принаймні винаходять, а не імітують!" — додав його однодумець.

Лояльність споживачів створює базу для стійкого розвитку цієї компанії, відзначають експерти Fortune. Відповідно до їхніх оцінок, IT-гігант має всі шанси побити рекорд іншої американської корпорації, виробника електроніки й електротехніки General Electric (GE), яка очолювала рейтинг протягом п'яти років.

Друге місце дісталося корпорації Google, яка зуміла відсунути компанію відомого мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway на третю позицію.

Піднятися в рейтингу Google зумів завдяки домінуванню в Інтернеті, а також зростаючим амбіціям на ринку смартфонів. Цього року Google представив телефон під своїм брендом, який багато експертів назвали "убивцею iPhone".

На четвертому місці опинилася компанія Johnson & Johnson, яка незважаючи на падіння продажів через економічну кризу, зуміла показати непогані фінансові результати й за підсумками 2009-го року: акції компанії подорожчали за останній рік на 32%.

П'ята позиція дісталася Amazon.com, яка зуміла зайняти високу позицію в рейтингу, хоча в минулі роки компанія навіть туди не потрапляла.

» Див. весь список — World's Most Admired Companies

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1217


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua