НОВИНИ від 11.05.2010

Топ-менеджери готові змінити місце проживання заради кар'єрних можливостей

Переважна більшість топ-менеджерів великих компаній готові в будь-який момент змінити місце свого проживання заради кар'єрних можливостей. Такі дані опитування, проведеного компанією Korn/Ferry. В ньому взяли участь представники вищої ланки менеджменту із 65-ти країн.

Вражаючі 82% топ-менеджерів заявили, що готові в будь-який момент "змінити прописку" і переїхати до іншого району, штату чи навіть змінити країну. У квітні близько 47% респондентів виявили "надзвичайну зацікавленість" у зміні території, де вони працюють, і 35% сказали, що вони "частково бажають" змінити місце проживання заради розвитку кар'єри.

Перспективи зростання по службі виявилися першочерговою причиною готовності змінювати місце проживання для 78% опитаних топ-менеджерів. При цьому, як виявилося, компенсаційний пакет зовсім не обов'язково виявлявся основним мотивуючим фактором для зміни місця проживання. Приблизно половина керівників — 42% — стверджують, що "якість життя" на новому місці є для них надзвичайно важливим мотивуючим фактором, тоді як лише 20% називають таким фактором посаду та можливість для зростання, а також зарплату. 18% вважають основним фактором для зміни місця проживання "репутацію компанії".

"Зміна місця проживання — це дуже серйозне рішення в житті будь-якої людини. Воно має вплив на сім'ю, родичів та друзів. При цьому існує два важливі фактори, які лежать в основі цього феноменту, — пояснює Міхаель Дістефано (Michael Distefano), директор із маркетингу Korn/Ferry. — Перш за все — це глобальна рецесія, яка суттєво підвищила готовність людей переїжджати на нові місця заради кар'єрних можливостей. І по-друге — це загальна тенденція до глобалізації, яка дедалі більше продовжує розмивати кордони між країнами та людьми. Тому найталановитіші люди повинні бути наймобільнішими — адже їхні вміння та навички можуть знадобитися у будь-якій точці планети".

Серед регіонів, які були названі найпривабливішими для роботи, опинилася Північна Америка, Європа, Азія (Тихоокеанська) та Південна Америка.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1230


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua