НОВИНИ від 14.05.2010

Впевненість працівників знизилася в першій чверті 2010-го року

Компанія Kenexa, глобальний провайдер бізнес-рішень із питань управління персоналом, оголосила результати опитування впевненості серед працівників у першій чверті 2010-го року. Цей показник корелює з безліччю економічних та бізнес-факторів на індивідуальному, організаційному, галузевому та державному рівнях. Він також пов'язаний зі споживчою впевненістю.

Найвищий рівень впевненості працівників досягається тоді, коли вони сприймають свою організацію як ефективну та вірять у її подальшу успішність, вважають свою посаду захищеною, а свої навички — цінними на ринку. Впевненість працівників впливає на їхню індивідуальну поведінку та має свої наслідки для результатів компанії.

У березні 2010-го року рівень глобальної впевненості працівників склав 93,8 — що виявилося меншим, ніж у четвертому кварталі 2009-го року (98). Китай (99,8), Італія (98,6) Канада та Бразилія (97,5) мають найвищі показники впевненості, тоді як Франція (92,2), Японія (91,8) та Великобританія (91) — найнижчі.

Енн Герман (Anne Herman), дослідник-консультант Kenexa Research Institute, говорить: "У першій чверті 2010-го року ми стали свідками зниження впевненості працівників у всіх 12-ти країнах, де ми проводимо дослідження (за винятком однієї — Іспанії). Це можна пояснити зниженням віри працівників у хороше майбутнє та перспективи їхніх компаній, зневірою щодо ефективності процесів та високої якості продуктів, які вони створюють. Ця тенденція може означати, що працівники занадто рано повірили у вихід світової економіки з "лещат" рецесії і сьогодні вони починають розуміти, що криза все ще продовжується".

Перший квартал 2010-го року показав зниження впевненості у 12-ти найбільших країнах світу, за винятком Іспанії. При чому найпотужнішим це падіння було у Бразилії, яка показала один із найвищих результатів у четвертому кварталі 2009-го року. Показник Великобританії також скоротився на 8,8 одиниць порівняно з четвертою чвертю 2009-го.

"Оцінка впевненості працівників продовжує показувати тісний зв'язок із важливими економічними індикаторами, — стверджує Руді Карсан (Rudy Karsan), генеральний директор Kenexa. — Таким чином наше дослідження може використовуватися для кращого розуміння того, що відбувається на глобальному ринку праці та у світовій економіці".

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1231


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua