НОВИНИ від 20.07.2010

Навіщо оцінювати персонал

Компанії, які регулярно проводять оцінку персоналу, показують вищу результативність, зростання прибутку, долі ринку та задоволеності клієнтів, ніж ті, які відповідної оцінки не проводять.

За даними дослідження, проведеного Institute for Corporate Productivity, ефективна оцінка персоналу є одним з атрибутів успішної компанії. Організації, які зуміли досягнути високих результатів, проводять оцінку персоналу вдвічі частіше (37%), ніж низькоефективні організації (16%).

На жаль, попри всі докази ефективності Institute for Corporate Productivity виявила, що лише чверть компаній дотримуються систематичного підходу до ведення практик оцінки персоналу.

"Колись давно ще Пітер Друкер говорив: керувати можна лише тим, що можна виміряти", — цитує відомого класика Кевін Оукс (Kevin Oakes), генеральний директор Institute for Corporate Productivity.

Хоча управління талантами залишається однією з найпопулярніших тем, над нею до сих пір панує завіса загадковості. Компанії розуміють загальну концепцію та переваги, але далеко не завжди можуть впоратися із впровадженням та ефективним функціонуванням.

Головна дискусія виникає щодо того, що саме вимірювати. Дослідження Institute for Corporate Productivity показує, що ефективними критеріями для вимірювання можуть бути: мотивація співробітників, успішність управлінських ініціатив, задоволеність управлінців власною діяльністю та діяльністю своїх підлеглих і деякі інші.

Наприклад, більше половини організацій, співробітники яких стверджують, що їхні управлінські ініціативи переважно виявляються успішними — є ефективними, тоді як серед низькоефективних компаній цей показник заледве дотягує до 30%.

Інше дослідження, проведене британською компанією Taleo, виявило, що ключова проблема оцінки персоналу полягає не в небажанні чи нерозумінні HR-ами важливості цього процесу, а радше у недоступності надійної інформації для проведення оцінки персоналу.

"Доступ до точної інформації щодо кожного співробітника в бізнесі — це надзвичайно важлива частина розвитку стратегії управління талантами", — наголосила Еліс Снел (Alice Snell), віце-президент Taleo Research.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1249


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua