НОВИНИ від 09.08.2010

Особистісні навички підвищують результативність

Суворі топ-менеджери, які готові досягати результатів всіма коштами, можуть негативно впливати на загальну результативність компанії, тому що їм зазвичай не вистачає стратегічного погляду та здатності надихати підлеглих.

Саме такими даними поділилися автори останнього дослідження, проведеного консалтинговою компанією Green Peak Partners спільно з Cornell University's School of Industrial and Labor Relations. За його результатами найвищої ефективності досягають ті лідери, які володіють потужними особистісними навичками.

"Наші висновки ставлять під сумнів традиційний підхід до «результатів за будь-яку ціну», — говорить представник Green Peak Partners Дж. П. Флаум (J.P. Flaum). — Насправді менеджерам вдається досягати кращих результатів тоді, коли вони розуміють цінність особистісних навичок та вміють працювати в команді".

Дослідження, яке проаналізувало стилі лідерства 72 топ-менеджерів з різних компаній та напрямків діяльності, виявило чітку кореляцію між особистісними навичками та високою результативністю. І навпаки — лідери, які проявляють агресію, надмірну прямоту, неспокій — показують слабкі фінансові результати та загальну нижчу ефективність.

Ще одним важливим фактором високої результативності лідера, за даними опитування, виявилася його здатність визнавати свої слабкі сторони і ставитися до цього нормально. Можливо, це можна пояснити тим, що такі лідери здатні наймати підлеглих, які показують кращі результати у відповідних напрямках діяльності.

Ще одним фактром, який вказує на ефективність чи неефективність лідера, є кількість компаній, у яких він працював. Дивовижно, що досвід роботи у великій кількості компанії зовсім не є плюсом для лідера. І що більше організацій він змінив, то нижчий рейтинг його лідерських навичок.

"Топ-менеджери, які дуже часто змінюють роботу, роблять це зазвичай тому, що не здатні вирішувати проблеми, які виникають у компаніях. Тому вони воліють просто втекти від проблем", — пояснює Флаум.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1251


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua