НОВИНИ від 16.08.2010

Аутсорсинг страждає від слабкого управління ризиками

Від споживчої електроніки, зробленої в Китаї, до програмного забезпечення, написаного в Індії і до кол-центрів, розташованих на Філіпінах — глобальний ринок аутсорсингу складає мільярди доларів, а 95% компаній тим чи іншим способом беруть участь у цьому ринку: купують послуги аутсорсингу, надають їх або і те й інше одночасно.

Як засвідчило нове глобальне дослідження, управління аутсорсинговими проектами до сих пір залишається далеко неідеальним. За його даними, менше половини організацій здатні ефективно керувати ризиками, пов'язаними з аутсорсингом.

У глобальному опитуванні, проведеному консультантами ESI International, взяло участь більше 600 управлінців різних ланок, сім із десяти з яких визнали, що найскладнішим викликом є управління якістю тих продуктів, що віддаються на аутсорсинг.

Кожен п'ятий респондент визнав, що його компанія неефективна у сфері оцінки ризиків аутсорсингового проекту, і лише близько чотирьох із 10-ти назвали управління ризиками у своїх компаніях ефективним.

Стали очевидними деякі проблеми, пов'язані з неможливістю чітко визначити вимоги до аутсорсингових проектів. Лише третина компаній здатна чітко делегувати та донести до аутсорсингових партнерів свої фінансові цілі.

Не дивно, що більше половини організацій визнали, що їм необхідно продовжувати роботу над покращенням аутсорсингових можливостей, ідентифікацією ризиків, оцінкою ризиків, управлінням якістю тощо.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1254


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua