НОВИНИ від 21.12.2010

Глобальна нестача навичок загрожує корпоративному зростанню та інноваціям

Високий рівень непрацевлаштування у США та на інших глобальних ринках не створив надлишку талантів, на який так сподівалися численні організації та лідери бізнесів. Саме такі результати дослідження, опублікованого компанією Delloitte спільно з Forbes Insights.

По суті, проблеми з талантами на глобальних та новітніх ринках, на думку 41% опитаних топ-менеджерів, є основним їхнім викликом на сьогодні. Причому, ця проблема більш яскраво виражена у Європі, Середньом Сході та Африці (48%) і дещо менше в Америці та Азії (35% та 41% відповідно).

Дослідження також вказує на певні пробіли серед експертів у сфері дослідження та розвитку. Майже три чверті опитаних менеджерів (72%) відзначили середню або значну нестачу талантів у сфері R&D. При цьому більше, ніж половина опитаних (56%), наголосили, що очікують таких самих тенденцій серед виконавчого лідерства.

"Таким чином, ми стаємо свідками доволі незвичного парадоксу — попри той факт, що рівень працевлаштування залишається низьким, компанії все одно не можуть знайти талановитих співробітників, компетентних для зайняття ключових посад", — наголосив Джеф Шварц (Jeff Schwartz), представник компанії Deloitte.

Нестача талантів із дослідження та розвитку особливо яскраво проявляється у тих галузях, де інновації є найбільш критичними. Йдеться про технологічні, медійні та телекомунікаційні компанії. Більше того, близько 63% респондентів турбуються про утримання наявних талантів, оскільки сумніваються, що ті пропрацюють на своїх теперішніх посадах протягом ще хоча б 12-ти місяців.

На запитання щодо актуальності розвитку стратегії управління талантами в майбутньому дві третини респондентів відповіли, що протягом найближчого року їхні компанії збільшуватимуть фокус на глобальну диверсифікацію управління (65%) та глобальну мобільність (64%).

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1296


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua