НОВИНИ від 30.03.2011

Коли настає час змінювати роботу?

Нещодавнє дослідження, ініційоване компанією Plateau, яка займається управлінням талантами, і проведене організацією Harris Interactive, виявило, що 31% працівників не задоволені своєю поточною роботою. По суті ж вражаючі 74% працівників (незалежно від рівня їхньої задоволеності) задумуються про можливість зміни робочого місця, якщо отримають іншу пропозицію.

"Під час економічної кризи страх невідомого та незнання того, що може трапитися в майбутньому, спонукав людей всіма силами триматися за ту роботу, яку вони мають, — пояснює бізнес-наставник Лібі Джил (Libby Gill). — Сьогодні ж, з появою перших ознак виходу із кризи, люди починають уважніше придивлятися до нових робочих альтернатив".

За даними опитування, основні причини, через які працівники йдуть на зміну роботи — це зарплата (57%), потреба змін (31%), можливості для зростання та розвитку кар'єри (29%), бажання змінити професію (22%), перспективи розвитку компанії (18%).

Більшість рекрутерів та кар'єрних наставників не можуть дати однозначної відповіді, в яких випадках варто продовжувати співпрацю з компанією, а в яких краще "взяти перерву". Але вони пропонують перелік "знаків", які свідчать, що настав час задуматися про можливість зміни роботи.

Вас більше не цінують

Людина відчуває закономірне розчарування, якщо її роботу не помічають. І особливо, якщо в цю роботу вона вклала значну частину часу та зусиль. Експерти стверджують, що якщо компанія не визнає ваші заслуги (у фінансовому чи будь-якому іншому еквіваленті) — значить настав час переоцінити організацію, в якій ви працюєте.

Якщо ви протягом тривалого часу не отримуєте підвищення, це швидш за все свідчить про те, що ви не є першочерговим пріоритетом компанії. Найяскравішим свідченням того, що ви "засиділися" в компанії є той факт, що ваших підлеглих підвищують і в результаті вони стають вашими керівниками. Після такого мало яка людина залишиться працювати в компанії.

Ваш час закінчився

Зміна культури чи пріоритетів в компанії може слугувати застереженням. Якщо раніше вона орієнтувалася на дослідження та розвиток, а з певного часу займається тільки урізанням витрат — значить існує проблема. Значні зміни в топ-менеджменті також можуть свідчити про наближення скорочень.

Проблема виникає і тоді, коли у вас з'являється занадто багато вільного часу. Якщо вашої роботи не вистачає, щоб заповнити робочий день, компанія цілком може піти на скорочення. Якщо вашим підлеглим починають давати інші доручення, не пов'язані з їхніми прямими обов'язками — це вказує на відсутність інтересу компанії до вашого відділу.

"Змін не уникнути. Але коли організаційні зміни відбуваються без вашої участі — настав час сказати компанії "до побачення", — пояснює Ненсі ДеКрещензо (Nancy DeCrescenzo), директор кар'єрних сервісів у Державному Університеті Східного Коннектикуту.

Робота викликає у вас запаморочення

Найбільш явним та небезпечним симптомом, який вказує, що настав час змінити компанію, є "запаморочення" від роботи. Якщо при одній думці про свої посадові функції вам стає погано — значить щось тут не так.

Переважно причиною того, що ви більше не можете виконувати робочі обов'язки, є той факт, що під час кризи вам доводилося виконувати їх у дво- або навіть трикратному об'ємі. І це призвело до вигорання.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1327


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua