НОВИНИ від 15.04.2011

Організації мають що втрачати, намагаючись переконатися в успішності проектів

Нове дослідження, проведене нещодавно компанією PM Solutions, засвідчило, що організації мають що втрачати, намагаючись переконатися, що їхні проекти будуть успішними.

Стратегії відновлення проектів 2011 - Strategies for Project Recovery 2011
» Strategies for Project Recovery 2011 (PDF, 716 KB)
Дослідження "Стратегії відновлення проектів 2011" (Strategies for Project Recovery 2011) виявило, що середньостатистична американська компанія витрачає на проекти близько $200 млн. доларів. При цьому більше третини проектів, загальною сумою $74 млн., мають високі ризики виявитися провальними. Хороша новина, що менеджери проектів, за умови вибору ними правильної стратегії та підходів, можуть врятувати такий проект у 75% випадків.

Участь в опитуванні взяли 163 високорівневих менеджерів проектів, представників великих, середніх та малих організацій у різних сферах, включаючи виробництво, охорону здоров'я, технології, професійні сервіси, фінанси та управління. Основною метою дослідження було визначити фактори, які призведуть до успішного відновлення проекту. Також було досліджено, яку шкоду вчиняє компанії провальний проект, що стає його причиною та яким чином його можна врятувати.

Дослідження засвідчило, що хоча існує багато факторів, які впливають на успішність проекту, головну роль відіграє менеджер проекту:

"Менеджери проектів не лише є найважливішими людьми, які можуть першими помітити проблеми в проекті, але й виявляються ключовим ресурсом для ефективного вирішення цих проблем", — відзначає Кент Кроуфорд (Kent Crawford), генеральний директор PM Solutions.

До основних причин виникнення проблем у проектах можна віднести:

  • нечіткість та суперечливість вимог до проекту;
  • нестача ресурсів;
  • нереалістичний графік втілення (занадто насичений, занадто оптимістичний);
  • труднощі з плануванням, пов'язані з нестачею даних або необхідної деталізації;
  • ігнорування ризиків чи відсутність управління ними.

Всі дії, пов'язані з відновленням проектів, у першу чергу базуються на людях. Вони передбачають покращення комунікації, перевизначення рамок проекту, внесення додаткових ресурсів та при необхідності — заміну менеджера проектів більш досвідченою людиною.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1331


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua