НОВИНИ від 30.10.2012

Світові витрати на IT у 2013 році досягнуть $3,7 трлн.

Аналітики дослідницької компанії Gartner з'ясували, як розвиток інформаційних технологій вплине на бізнес й у цілому на світову економіку в найближчому майбутньому.

Gartner: Світові витрати на IT у 2013 році досягнуть $3,7 трлн. Згідно із прогнозом Gartner, світові витрати на інформаційні технології подолають планку в $3,7 трлн. у 2013 році — головним чином, за рахунок збільшення витрат на обробку великих даних і хмарні технології. Це на 3,8% більше тієї суми, що прогнозується для кінця 2012 року ($3,6 трлн.).

Великі дані поступово створюють нову галузь економіки — "економіку даних", що присвячена отриманню прибутку з інформації. Незабаром це спровокує посилений ріст світової економіки й створить безліч нових робочих місць.

Gartner прогнозує, що до 2015-го року у світі з'явиться 4,4 млн. робочих місць, пов'язаних з обробкою великих даних, із них 1,9 млн. — у США.

Кожна вакансія, пов'язана з обробкою великих даних, створить ще три вакансії поза IT-сферою, збільшивши загальну кількість нових робочих місць в одних лише США майже до 6 млн. протягом наступних чотирьох років.

Проблема в тім, що, імовірно, не буде вистачати кваліфікованих кадрів, щоб заповнити всі ці вакансії. Експерти вважають, що зайнятою буде лише одна третина з них.

Щоб не постраждати від недостачі кваліфікованих працівників, компанії вже зараз повинні самі піклуватися про професійний розвиток наявного персоналу і залучення нових перспективних кадрів.

У наступні три роки домінуючі споживчі соціальні мережі зіткнуться з межами свого росту. У той час, як технології обробки соціальних даних стануть важливі як ніколи.

Соціальні медіа стають невід'ємним елементом діяльності багатьох компаній і на роботу з ними виділяється усе більше коштів.

У 2016-му році у світі буде продано більше 1,6 млрд. смартфонів. 2/3 мобільних працівників будуть мати смартфони, і 40% всіх працівників будуть мобільними.

Через два роки 20% працівників відділів продажів різних компаній будуть використовувати планшети в якості основної мобільної платформи для своєї професійної діяльності.

До 2018-го року 70% мобільних працівників будуть користуватися планшетами або гібридними пристроями з подібними характеристиками.

Зі збільшенням використання великих даних, а також соціальних і мобільних технологій, зростає значення й хмарних технологій, які поступово стають основним середовищем для обробки й зберігання інформації.

За інформацією ToWave.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1449


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua