НОВИНИ від 24.12.2012

Google та BMW — найбільш привабливі роботодавці для європейців

Базуючись на преференціях більш ніж 85000 респондентів, які перебувають у пошуках роботи і мають інженерну або бізнес-освіту, Universum опублікувала перший рейтинг кар'єрної привабливості "Найбільш привабливі роботодавці Європи 2012" (Europe's Most Attractive Employers 2012).

Рейтинг було поділено на дві категорії (Бізнес та Інженерія), у кожній з яких було визначено своїх фаворитів на звання найпривабливішого роботодавця Європи. Ці компанії, на переконання авторів рейтингу, мають всі шанси на успішне подолання викликів майбутнього.

У категорії "Бізнес" перше місце посіла компанія Google, на п'яти якій наступають L'Oreal та Ernst & Young. Компанія BMW, у свою чергу, перемогла у категорії " Інженерія", де друге та третє місце посіли компанії IBM та Siemens відповідно.

А ось, як виглядає топ-10 найбільш привабливих роботодавців у кожній з категорій:

Бізнес

  1. Google
  2. L'Oreal
  3. Ernst & Young
  4. Procter & Gamble
  5. KPMG
  6. BMW
  7. McKinsey & Co.
  8. Unilever
  9. PwC
  10. Microsoft

Інженерія

  1. BMW
  2. IBM
  3. Siemens
  4. Google
  5. Microsoft
  6. EADS
  7. Bosch
  8. General Electric
  9. McKinsey & Co.
  10. Philips

Інші цікаві результати дослідження:

Професійні сервіси — на вершині

До рейтингу потрапили такі компанії як Ernst & Young, KPMG та PwC, що свідчить про зростання привабливості цієї категорії на європейському ринку.

Змішані почуття стосовно ринку програмного забезпечення та комп'ютерної сфери

Інженери часто називали програмне забезпечення та комп'ютерну сферу більш привабливими галузями і віддавали їм перевагу навіть перед ключовими інжиніринговими галузями. Випускників бізнес-шкіл, у свою чергу, ІТ-сфера приваблює не настільки сильно, але, незважаючи на це, деякі найкращі роботодавці все одно виявилися саме з цієї сфери.

Європейці вимагають професійного навчання та розвитку

Серед студентів спостерігаються значні очікування щодо можливості роботи в компаніях, які сприятимуть їхньому подальшому розвитку. На жаль, більшість роботодавців не відповідають цим очікуванням.

Безпечне працевлаштування та міжнародний вимір мають велике значення

У Польщі, Росії та Німеччині "безпечне працевлаштування" — це один із основних критеріїв, який визначає привабливість роботодавця. У Франції, Італії та Іспанії таким критерієм став "міжнародний вимір" — тобто можливості подорожувати і працювати в різних куточках світу.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1461


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua