НОВИНИ від 20.06.2013

Девід Коут — найкращий CEO 2013-го року

Chief Executive Magazine назвав Девіда Коута (David Cote), генерального директора Honeywell, найкращим керівником 2013-го року.

Chief Executive Magazine: Девід Коут найкращий CEO 2013-го року Девід Коут очолив Honeywell International у лютому 2002-го року. За час його керівництва ціни на акції корпорації зросли на 223,5% (для порівняння: за цей же період фондові індекси S&P 500 та Dow Jones Industrial зросли на 52, 8% та на 57,1%, відповідно).

Також, за час перебування Коута на найвищій посаді Honeywell позбулася неключових активів та зосередила зусилля на найперспективніших напрямах. Серед яких, зокрема, — системи автоматизації та контролю, захист та безпека, виробництво електроенергії, технології енергозбереження, рішення, що дозоляють клієнтам підвищувати свою ефективність та прибутковість.

Барак Обама призначив Коута членом Національної комісії з бюджетної дисципліни та реформ (National Commission on Fiscal Responsibility and Reform), а також — Форуму генеральних директорів США та Індії (U.S.-India CEO Forum). Окрім того, Девід Коут — член керуючого комітету Кампанії за подолання проблеми заборгованості (Campaign to Fix the Debt).

За словами Джеффа Зонненфельда (Jeff Sonnenfeld), керівника Інституту лідерства при Йельській школі менеджменту: «Девід уособлює всі якості, потрібні керівникові найвищого рівня; він однаково успішно управляє як діяльністю своєї компанії, так і державними справами».

«Девідові вдалося опанувати як майстерність стратега, так і вміння втілювати свої задуми, — зазначив Девід Новак (David Novak), генеральний директор Yum! Brands. — Коут зміг інтегрувати культуру більше ніж 80 структур, котрі придбала Honeywell, в єдиний організм, який не лише працює, але й сприяє підвищенню ефективності цілої корпорації».

«Примноження капіталу, довготермінові результати — неймовірне перетворення, — зауважила Крістін Джейкобс (Christine Jacobs), президент та генеральний директор Theragenics. — Коут має якості, які дали йому змогу не лише для того, щоб підтримувати один із провідних американських брендів на належній висоті, але й також провести його через усі потрясіння рецесії, у якій далеко не всім вдалося втриматися на плаву».

«У час, коли американські виробники намагаються відновити втрачені позиції, Девід демонструє досконалість як управлінських, так і лідерських якостей. А крім усього, він просто гарна людина» — сказав Fred Hassan (Фред Хассан), голова ради директорів Bausch & Lomb та партнер Warberg Pincus.

У процесі номінації «Найкращого керівника року» взяло участь 124 тис. читачів видання Chief Executive. Десять топ-кандидатів оцінювалися членами Відбірного комітету. Переможець визначався шляхом голосування.

Серед переможців попередніх номінацій — Девід Новак (David Novak), Yum! Brands, 2012 рік; Алан Мулалли (Alan Mulally), Ford Motor, 2011 рік; Хаг Грант (Hugh Grant), Monsanto, 2010 рік; Джим Скіннер (Jim Skinner), McDonald's Corporation, 2009 рік; Енн Мулкахі (Anne Mulcahy), Xerox, 2008 рік; та Боб Ульріх (Bob Ulrich), Target, 2007 рік.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1491


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua