НОВИНИ від 07.10.2022

KPMG 2022 CEO Outlook: Стратегії зростання в турбулентні часи

Компанія KPMG опублікувала своє восьме щорічне опитування керівників компаній CEO Outlook (PDF). Воно ґрунтується на думках 1 325 CEO, які діють на 11-ти світових ринках, і дає уявлення про їхні 3-річні прогнози щодо бізнес- та економічного середовища. Опитування також демонструє зміни в стратегії та поглядах керівників компаній у порівнянні з опитуванням KPMG CEO Outlook Pulse, проведеним напередодні російського вторгнення в Україну.

KPMG 2022 CEO Outlook: Стратегії зростання в турбулентні часи

Із цьогорічного CEO Outlook випливають наступні чотири ключові теми.

Економічні перспективи

Керівники компаній готові та налаштовані протистояти поточним геополітичним та економічним викликам, у той же час все ще очікуючи на довгострокове глобальне зростання.

  • Оптимізм щодо зростання зберігається. Незважаючи на геополітичні та економічні виклики, глобальна економічна впевненість у глобальній економіці на наступні 3 роки відновилася з початку 2022-го, піднявшись до 71%.

  • Підготовка до рецесії. 86% керівників компаній вважають, що рецесія відбудеться протягом наступних 12-ти місяців, але 58% — що вона буде м’якою та короткою, а 76% CEO мають плани щодо її подолання.

  • Управління геополітикою. Геополітична невизначеність, ймовірно, продовжуватиме впливати на стратегії, 81% керівників компаній коригують або планують скоригувати свої процедури управління ризиками.

Технології

CEO спрямовують цифрові інвестиції в ті сфери свого бізнесу, які сприяють зростанню, з акцентуючи увагу на партнерстві та готовності.

  • Нові технології — головний ризик для зростання. Підривні технології стали ризиком номер один для організаційного зростання.

  • Залишатися на правильному шляху. Більш ніж будь-коли, інвестиції повинні бути прив’язані до зростання і 70% керівників кажуть, що їм потрібно швидше переорієнтовувати інвестиції в цифрові можливості і відмовлятися від інвестицій у тих сферах, де вони стикаються із застарілістю цифрових технологій.

  • Кібер як стратегічна функція. Кіберсередовище розвивається швидко — і 77% бачать інформаційну безпеку як стратегічну функцію і потенційне джерело конкурентної переваги.

Таланти

Керівники компаній змінюють свої підходи до підтримки і залучення талантів, і їхні зусилля підтримуються фокусом на своїх людей та експериментуванням із методами роботи.

  • Талант — головний операційний пріоритет. У довгостроковій перспективі ціннісна пропозиція для співробітників, спрямована на залучення та утримання необхідних талантів, є головним операційним пріоритетом для досягнення 3-річних цілей зростання.

  • Рецесія призводить до короткострокового заморожування. У короткостроковій перспективі 39% керівників запровадили призупинення найму персоналу, а 46% розглядають можливість скорочення штату протягом наступних 6 місяців.

  • Сприяння духу експериментування. Дистанційна робота позитивно вплинула на найм, співпрацю та продуктивність за останні 2 роки, але 65% керівників вважають, що в найближчі 3 роки основним способом роботи буде робота в офісі.

Екологія, соціальна політика та корпоративне управління (ESG)

Керівники компаній балансують між необхідністю побудови стійких і прозорих ESG-планів із можливістю призупинити або переглянути свої підходи.

  • Прискорення очікувань щодо ESG. CEO все частіше погоджуються з тим, що ESG-програми покращують фінансові показники, і їхня частка становить 45%, у порівнянні з 37% рік тому.

  • Вплив ESG на ланцюги постачання. Керівники все частіше вважають звітність та прозорість як важливі для досягнення своїх цілей в області ESG — і це включає в себе розуміння їхнього ширшого ланцюга поставок.

  • Різноманітність прискорює прогрес. Глобальний бізнес приділяє велику увагу соціальному аспекту ESG: 68% керівників вважають, що прогрес у сфері інклюзії, різноманітності та рівності (IDE) рухається надто повільно у діловому світі, а 73% — що увага до показників IDE буде продовжувати зростати протягом наступних 3-х років.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1613


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua