НОВИНИ від 13.12.2006

2% найбагатших людей володіють половиною світового майна

2% найбагатших людей володіють половиною світового майна. У той же час половина найбідніших людей планети володіють лише 1% світового багатства. Такі дані опубліковані у звіті World Institute for Development Economics Research.

Існує багато досліджень, які унаочнюють нерівність населення планети щодо рівня життя та майна. Унікальною особливістю дослідження є його покриття. Воно охопило кожну країну у світі, не залежно від того, чи це прямі дані, чи інформація, отримана зі статистичного аналізу.

Другою особливістю цього дослідження є те, що воно зосереджується навколо багатства, в той час як більшість попередніх стосувалися рівня прибутків. Під багатством слід розуміти майно, яким володіють люди. Таким майном можуть вважатися землі, нерухомість, різноманітні предмети вжитку та фінансові активи.

Аналіз показує велику різницю майнового розподілу між країнами. Так, переважна частка світового майна зосереджена у Північній Америці, Європі та окремих країнах Азійсько-Тихоокеанського регіону (напр. в Японії). Ці країни володіють 90% світового майна.

Дослідження також вказує на те, що різниця у багатстві є набагато більш гострою, ніж у щорічному прибутку. При цьому стають очевидними домінантні активи різних країн. Так, у менш розвинутих країнах найціннішим майном є землі та природні ресурси — це вказує на важливість сільського господарства для таких країн.

За інформацією BBC News

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=864


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua