НОВИНИ від 12.04.2007

Перші місця зі зростання займають компанії США

За даними звіту Grant Thornton International Business Report (IBR), в якому наведено дослідження понад 7200 власників бізнесу із 32-х країн, США очолюють список найбільш динамічних країн — 44% компаній тут отримують статус "супер-зростання".

Компанії, які мають статус "супер-зростання" — це ті організації, чий рівень розвитку перевершив середньостатистичні показники за чотирма індикаторами: абсолютне зростання обігу (із врахуванням інфляції), відносне зростання обігу (із врахуванням інфляції), абсолютне зростання кількості працівників, та відносне збільшення кількості працівників.

Проте, найбільш вражає те, що на п'яти США із показником 38% супер-зростання наступає Вірменія. На третьому місці (і на першому серед країн Євросоюзу) знаходиться Ірландія із показником 29% супер-зростання. На четвертому — Великобританія (26%).

Впадає у вічі те, що лише три країни Євросоюзу зуміли потрапити до першої десятки (на десятому місці — Німеччина). А Франція, з її 8-відсотковим показником зростання компаній, зуміла потрапити тільки на 27-му позицію.

На відміну від різкого стрибка Вірменії, бачимо падіння двох азійських країн, чиї темпи зростання сповільнилися, порівняно із попереднім роком. Так, Індія опустилася із другого місця у 2006-му році до лише 15-го у 2007-му (15% компаній показують супер-зростання). У свою чергу Гонконг втратив свої позиції і потрапив лише на 11-те місце у рейтингу (18% компаній, які показують супер-зростання), порівняно із третім місцем у 2007-му.

Малайзія втратила 18 позицій і потрапила із 8-го відразу на 26-те місце. Нова Зеландія опустилася із 15-го на 28-ме місце.

Серед переможців також слід відмітити Південну Африку, яка зуміла потрапити на п'яту позицію із 25% компаній, які показують супер-зростання. На 15 позицій піднялися і Філіппіни (із 23-го до 8-го місця). Росія, яка в цьому році досягнула показника 14%, зуміла піднятися із 29-го відразу на 18-те місце.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=908


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua