НОВИНИ від 20.06.2007

Ще раз про утримання персоналу

Дослідження, проведене британським Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) ще раз підтвердило світову тенденцію стрімкого підвищення кількості компаній, які відчувають труднощі з утриманням персоналу. Якщо у 2005-му році сім з десяти компаній говорили про напругу у сфері утримання персоналу, то у минулому році це число зросло до 8-ми з 10-ти компаній. При цьому ситуація продовжує погіршуватися.

Як наслідок, все більше та більше компаній сьогодні використовують практику найму іноземних працівників, пропонують тренінги наявному персоналу та покращують умови роботи, щоб переконати співробітників залишитися на своїх місцях. Популярності набуває і нова тенденція формування бренду роботодавця для залучення та утримання персоналу. Цей інструмент застосовується третиною всіх роботодавців, три чверті з яких наголошують на його ефективності. Приблизно така сама частка компаній використовує практику гнучкого робочого графіку. І, знову ж таки, три чверті з них вважають цей підхід надзвичайно ефективним.

Щорічне дослідження найму, утримання та плинності кадрів, яке проводиться CIPD виявило, що основними труднощами, з якими стикаються роботодавці є пошук та утримання спеціалістів з високим рівнем знань та навичок. Проблеми ж зазвичай виникають через високі зарплатні очікування кандидатів та нестачу реального робочого досвіду.

Автор звіту Нікола Монсон (Nicola Monson) стверджує: "Роботодавці і надалі продовжуватимуть відчувати труднощі найму кваліфікованої робочої сили. Рівень же плинності залишатиметься високим до тих пір, поки роботодавці не навчаться контролювати баланс між інтересами бізнесу та інтересами співробітників".

"Кожна організація базується на талантах. Тому роботодавцям варто виробити більш активний підхід до управління талантами і вкладати додаткові ресурси у тих людей, які прагнуть навчатися і розвиватися. Активний розвиток співробітників не лише дозволить розширити внутрішні запаси кваліфікованої робочої сили, але й частково сприятиме вирішенню проблем із високою плинністю кадрів та мотивацією працівників".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=936


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua