НОВИНИ від 08.10.2007

Науковці передбачають управлінську успішність

Новий метод прогнозування, який може визначити, хто зуміє досягнути успіху на керівному посту, а хто — ні, здатен призвести до революції рекрутингових підходів.

Передбачення того, наскільки успішним менеджером в майбутньому може стати кандидат на управлінську посаду — один із ключових викликів, які постають перед корпораціями по всьому світі. Схоже, що дослідники нарешті відшукали дієвий спосіб прогнозування майбутньої успішності новоспеченого керівника.

Психологи із University of Toronto, Harvard University, the University of Hawaii, а також McGill University стверджують, що їхній новий комп'ютеризований спосіб оцінки "управлінського інтелекту" (executive intelligence), неодмінно призведе до революції в сфері прогнозування майбутньої успішності менеджерів.

Результати дослідження, опубліковані в серпневому номері Journal of Personality and Social Psychology, вказують на те, що особи, які особливо успішно справляються із завданнями, які стосуються когнітивних функцій підлобної кори головного мозку, мають найвищий управлінський потенціал.

Причиною такого зв'язку є те, що хороші пізнавальні функції фронтальної кори головного мозку — який часто називають "керівним" елементом мозку — дозволяють індивідові одночасно працювати з великою кількістю ідей, планів, уникати імпульсивних рішень та швидко реагувати на нестандартні ситуації.

"Саме ці вміння є критичними для високоефективного управління", — пояснює Джордан Петерсон (Jordan Peterson), професор з психології в University of Toronto, а також один із провідних авторів дослідження.

"У минулому для визначення ймовірності успіху на керівній посаді психологи використовували IQ-тести та тести особистості, — розповідає Петерсон. — Проте, унікальний потенціал тестування префронтальної чи так званої керівної функції мозку здатен із набагато більшою точністю виявити успішного управлінця".

Результати дослідження вказують на те, що використання тестування "керівної функції" як частини рекрутингового процесу призведе до 33-відсоткового підвищення продуктивності компанії на кожного найнятого працівника.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=967


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua