НОВИНИ від 13.03.2008

Хороший HR знає як підвищити результативність

Відділи управління персоналом часто чують нарікання на свою "відірваність" від бізнесу та спрямованість на теорію, а не на практику. Втім, нові дослідження доводять, що компанії, які сповідують всесторонній підхід до управління людськими ресурсами, мають вищий прибуток у розрахунку на працівника, а також показують вищі рівні продуктивності. Чи не означає це, що настав час для компаній переосмислити свої підходи до HR-функції у компанії?

Дворічне дослідження двох наукових інститутів Work Foundation та Institute for Employment Studies виявило 12 ключових індикаторів, які визначають вплив практик управління персоналом на результативність компанії.

Дослідження зробило висновок, що організації, які впровадили широкий спектр практик управління персоналом — від мотиваційних програм до програм розвитку навичок — показували куди вищий рівень результативності, ніж ті компанії, які інвестували тільки в одну сферу управління людьми.

Несподіваним стало відкриття, що молодші компанії досягали кращих результатів по ключових показниках управління персоналом, ніж їхні старші колеги.

Компанії, які зуміли досягнути високих показників ефективності управління персоналом, також зазвичай створювали найбільш сприятливу атмосферу для співробітників.

Саймон Джонс (Simon Jones), діючий генеральний директор Investors in People, називає дослідження "проривним". "Воно наводить незаперечний доказ впливу проактивного підходу до управління персоналом та розвитку навичок на результативність компанії в цілому. Воно показує, що функція управління людьми повинна бути глибоко інтегрована у ДНК будь-якої організації, яка прагне максимізувати свою результативність та прибутки", — стверджує він.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1013


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua