НОВИНИ від 22.12.2008

Офшоринг — майбутнє сфер HR та IT

Коли криза набирає нових обертів, щоб забезпечити своє виживання представникам функції HR доводиться перебирати на себе нові функції. Такі дані нового дослідження, проведеного консалтинговою компанією Hackett, яке доводить, що економічний спад сприятиме прискоренню розвитку офшорингу загальних та адміністративних функцій компаній, таких як HR, IT, постачання і навіть фінанси.

Протягом найближчих двох років великі компанії подвоять офшоринг своїх загальних та адміністративних процесів. До 2010-го року середньостатистична компанія, яка входить до переліку Global 1,000 і чиї обороти вимірюватимуться сумою від $5 млрд., економитиме не менше $28 млн. завдяки глобалізації цих функцій, робить висновок дослідження.

До того часу кількість людей, зайнята у подібній діяльності такими компаніями за кордоном досягне 360 тис.

Висновки дослідження ще раз підтверджують економічні та політичні прогнози щодо зміни балансу влади у світі — перерозподіл ресурсів між розвинутими західними та новітніми економіками, такими як Індія та Китай.

Дослідження PricewaterhouseCoopers, проведене у жовтні цього року, також підтверджує, що економіки Індії та Китаю зможуть потіснити розвинуті західні країни за рівнем ВВП вже протягом найближчих п'яти років.

Серед 360 тис. посад, які будуть віддані в офшоринг, ІТ займатиме перше місце, тоді як серед інших знаходитимуться такі функції, як фінансова, HR та постачання. 15% всіх посад HR будуть віддані на офшоринг вже до 2010-го року, тоді як сьогодні їх кількість складає лише 10%.

За той самий період "за моря" відправиться чверть ІТ-посад, досягнувши у деяких компаніях 60%, а можливо — навіть 80%.

У дослідженні також відзначається, що компанії, які не зможуть прийняти і вдало застосовувати нові реалії, швидш за все будуть змушені покинути ринок.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1089


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua