НОВИНИ від 08.05.2012

Більшість європейських роботодавців скорочують витрати на розвиток навичок та навчання

86% європейських роботодавців скорочують або заморожують витрати на навчання та розвиток навичок своїх співробітників, незважаючи на той факт, що сьогодні відчувається значна нестача кваліфікованого персоналу в компаніях. Такі дані дослідження, проведеного компанією Accenture та ініційованого Federation of Enterprises in Belgium (FEB) для Європейського бізнес-саміту 2012 року.

Участь в опитуванні взяло 500 керівників європейських компаній, урядових установ та громадських організацій.

Дослідження виявило, що всього 18% компаній планують підвищувати інвестиції в розвиток навчальних та тренінгових програм протягом наступного року. При цьому 43% компаній вже сьогодні страждають від нестачі кваліфікованого персоналу.

Аналіз Accenture свідчить, що при збереженні поточного рівня зростання ВВП Європі знадобиться ще сім років, щоб досягнути рівня працевлаштування, яким він був у 2008-му році.

Дослідники також відзначають, що роботодавці не використовують потенціал наявних навичок серед 25 мільйонів непрацевлаштованих людей у Європі, а також забувають про ті 15 мільйонів людей, які хотіли б працювати, але не можуть зробити цього через певні формальні перешкоди, включаючи старших людей, матерів та молодь. Так, 67% опитаних визнають, що роботодавці недооцінюють навички людей старшої групи.

63% опитаних керівників переконані, що виклики, пов'язані з нестачею навичок, можуть бути вирішені тільки через системну взаємодію та набір спільних рішень.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1407


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua