НОВИНИ від 25.10.2012

Менеджерам притаманна етичність та професіоналізм

Серед 20 поведінкових аспектів, пов'язаних з результативністю керівників та менеджерів, останні демонструють хорошу етичну поведінку та професіоналізм, але показують набагато нижчий рівень здатності мотивувати своїх підлеглих, особливо, коли компанія переживає складні часи. Такі дані дослідження, проведеного консалтинговою компанією Healthy Companies International.

Дослідження засвідчило, що дев'ять із десяти керівників сприймаються їхніми підлеглими як етичні та професійні, тоді як лише шість із десяти отримали від колег високу оцінку за здатність встановлювати довірливі стосунки зі співробітниками чи дотримуватися своїх обіцянок.

Участь у дослідженні Healthy Companies International взяло 2700 працівників із Північної Америки. Вони відповідали на запитання щодо поведінки своїх безпосередніх керівників та наставників.

"Етичність — це доволі складне питання, — пояснює Стівен Паркер (Stephen Parker), президент компанії Healthy Companies International. — Більшість підлеглих за замовчуванням вважатимуть свого керівника етичною людиною, якщо він не зробив чогось кримінального і не порушив розповсюджених законів етики. Але це справедливо тільки до тих пір, поки в гру не вступають певні "особисті" вподобання та емоції респондентів".

Ще одне застереження, про яке варто пам'ятати, аналізуючи результати дослідження, це той факт, що корпоративна Америка сьогодні має дещо нижчу планку, коли йдеться про етичність. Після останніх скандалів у компаніях етичним вважається все, що не призводить до страшних наслідків.

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1447


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua