НОВИНИ від 31.08.2017

Найбільш інноваційні компанії світу 2017 року за версією Forbes

Видання Forbes опублікувало черговий щорічний рейтинг 100 найбільш інноваційних компаній світу (The World's Most Innovative Companies). На першій сходинці опинилася компанія Salesforce, яка змінила в рейтингу торішнього лідера — компанію Tesla.

Найбільш інноваційні компанії світу 2017 року за версією Forbes Рейтинг був підготовлений американською версією журналу спільно з консалтинговою компанією Innovator's DNA і включає в себе ті компанії, які, на думку інвесторів, у найближчому майбутньому зроблять прорив у своїй області. Компанії оцінюються за їх так званою інноваційною премією — різницею між ринковою капіталізацією і грошовими потоками від підприємств. Цей алгоритм оцінки запатентований Credit Suisse. Вхідний поріг для участі в рейтингу описується двома умовами: 7-річна публічна фінансова історія і капіталізація від $ 10 млрд.

Ось, власне, як виглядає топ-10 інноваційних компаній 2017-го року.

1. Salesforce

Виробник систем управління взаємовідносинами з клієнтами Salesforce Salesforce — один із найбільших гравців на ринку хмарних продуктів у США. Нещодавно компанія представила свій новий сервіс, який допоможе оперативно знаходити нових клієнтів.

2. Tesla Motors

Tesla Motors лідирувала в списку найінноваційніших компаній два роки поспіль. Нещодавно Tesla випустила нові серійні автомобілі, почала встановлювати сонячні батареї, а також випробувала безпілотну фуру. Хто б міг подумати, що Ілон Маск — визнаний новатор, винахідник і за сумісництвом засновник компанії — виявиться недостатньо інноваційним у цьому році.

3. Amazon

Найбільший американський рітейлер піднявся в рейтингу на цілих вісім позиції, а його засновник, Джефф Безос, тимчасово встиг побувати в ролі найбагатшої людини планети.

4. Shanghai Raas Blood Products

Китайська компанія Shanghai Raas Blood Products, яка посіла 4-й рядок рейтингу, займається виробництвом лікарських засобів.

5. Netflix

Розважальний сервіс Netflix, аудиторія передплатників якого вже досягла сотні мільйонів, у цьому році зробив велику покупку — він став власником видавництва коміксів Millarworld. Ще одним досягненням Netflix стало те, що він перетворив гаджет для медитації в пульт управління силою думки.

6. Incyte Corporation

Компанія розробляє синтетичні лікарські препарати, що застосовуються в першу чергу в онкології. Її флагманський продукт Jakafi отримав схвалення Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA).

7. Hindustan Unilever Limited

Індійська філія Unilever прийняла рішення доносити свою рекламу якомога більшій кількості потенційних покупців. Для того, щоб про неї дізналися жителі маленьких сіл, у яких немає навіть телевізора, компанія запустила безкоштовне мобільне радіо (телефони в країні є у всіх). Як результат, додаток отримав більше 50 мільйонів передплатників.

8. Asian Paints Limited

На восьмій сходинці знову опинилася індійська компанія. На своєму прикладі найбільший в Азії виробник фарб підтвердив, що місце для інновацій є в будь-якій сфері діяльності. Компанія ввела в експлуатацію новаторський алгоритм ланцюжка постановок з метою економії часу.

9. Naver

Naver — найбільший інтернет-портал і найпопулярніша пошукова система в Південній Кореї. На нього припадає 70% пошукових запитів у країні. Він також володіє популярними в регіоні додатками LINE і Snow.

10. Regeneron Pharmaceuticals

Замикає десятку лідерів біотехнологічна компанія Regeneron Pharmaceuticals. Компанія займається розробкою ліків від раку, хвороб очей, а також астми і дерматиту.

За інформацією HYSER.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1583


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua