назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Історія, Бізнес-романи, Мемуари ::

Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє

Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє

КУПИТИ КНИГУ - Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє


КУПИТИ КНИГУ «Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє
Автор(и): Ешлі Венс
Видавництво: "TAO", — 2016

Опис:
Оригінал (англ.): "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future" by Ashlee Vance

Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найбільше обдаровують гучними епітетами та приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною.

Знаний у світі технологій американський журналіст Ешлі Венс зміг отримати ексклюзивний доступ до Маска, одного з найвідчайдушніших підприємців Кремнієвої долини і світу, а також до його родини, колег та друзів. Ця книжка відстежує його шлях від непростого дитинства у Південній Африці й аж до сходження на вершини світового бізнесу. Венс проінтерв’ював майже триста осіб та провів понад 50 годин у розмовах з Маском, аби розповісти історію компаній, які змінюють світ та розкрити непросту особистість підприємця-інноватора, який втілює в реальність задуми планетарного та міжпланетного масштабу.

Книга видана також російською — "Илон Маск. Tesla, SpaceX и дорога в будущее"


ЦИТАТИ ˅

Про дитячі експерименти

"Дивовижно, скільки речей ти можеш підірвати. Мені пощастило, що я зберіг всі пальці цілими".

Про свою улюблену книжку в підлітковому віці "Автостопом по Галактиці"

"Вона навчила мене тому, що складність полягає у визначенні питань, які потрібно ставити, проте щойно ти це зробиш, решта виявиться зовсім простою".

Про літальні машини

"Я думав про це досить багато... Ми безумовно могли б зробити літальну машину, але це не є найскладнішим... Складність у тому, як створити літальну машину, яка б була супербезпечною і тихою. Бо якщо це буде ревучий монстр, ви не зробите людей щасливішими".

Про відпустку від справ

"Я дуже добре заробив у PayPal. Я був найбільшим власником акцій в компанії і нас придбали за півтора мільярди, а потім акції подвоїлися. Тож так, я непогано заробив, але думка про те, щоб займатися переважно лежанням на пляжі, звучить просто як щось найгірше, що може трапитися — це звучить жахливо для мене. Я б збожеволів. Мені б довелося сидіти на серйозних препаратах. Мені б було супер-мега нудно. Мені подобається висока інтенсивність".

Про працьовитість

"Працюй як проклятий. Я маю на увазі, що ти просто вкладаєш 80-100 годин роботи на тиждень і так тиждень за тижнем. Це збільшує шанси на успіх. Якщо інші вкладають 40 годин на тиждень, а ти 100, то навіть якщо ви робите одну й ту ж річ, то ти знаєш, що зможеш досягти за 4 місяці того, на що вони витратять рік".

Про рішення зайнятися польотами в космос

"Причиною затримки стала ракета. Передовсім, як туди дістатись. Варіантами в США були Боїнг і Локхід, які виявилися просто занадто дорогими. Я не міг собі їх дозволити. Тому я їздив до Росії тричі для переговорів з приводу придбання міжконтинентальної балістичної ракети".

Про пункт призначення "Марс"

"З точки зору майбутнього, є фундаментальна різниця між людством як цивілізацією, що мандрує космосом десь далеко з метою вивчення зірок... і тим, де ми навічно обмежені Землею, поки не відбудеться подія, що призведе до вимирання". "Якщо людству судилося стати мультипланетним видом, в ракетобудуванні має відбутись фундаментальний прорив — створення швидких і неодмінно багаторазових ракет... досягнення цього може стати подією на рівні з тим, що зробили брати Райт. Це основоположна річ, необхідна для перетворення на цивілізацію космічних мандрівників. Америку ніколи б не колонізували, якби кораблі не були багаторазовими".


Про автора:

Ешлі Венс (Ashlee Vance) — відомий американський бізнес-оглядач, автор публікацій про високих технологіях. Всесвітньо відомим журналіст став працюючи в The New York Times.

Роботи Венса публікувалися багатьма популярними виданнями, серед яких Chicago Tribune, The Economist, CNN.com, Globe and Mail, International Herald Tribune і CNET. Відомі роботи автора: «Geek Silicon Valley» — книга, присвячена історії Кремнієвої долини. «Маск. Tesla, SpaceX і шлях в фантастичне майбутнє» — біографія Ілона Маска, пошуки істини, фантастичне майбутнє і освоєння космосу.

У даний час автор продовжує плідну літературну діяльність, багато пише про нові технологічні досягнення людства. Серед тем — напів-когерентне обчислення та сингулярність, Data center охолодження і блейд-сервери, мікрочіпи Ditzel компанії Transmeta, Sun Microsystems, Bell Labs і їх можливості.


Зміст:
  • 1. Світ Ілона
  • 2. Африка
  • 3. Канада
  • 4. Перший стартап Ілона
  • 5. Бос пейпелівської мафії
  • 6. Миші у космосі
  • 7. Усе буде електрика
  • 8. Біль, страждання і виживання
  • 9. Зліт
  • 10. Реванш електромобіля
  • 11. Об’єднана теорія поля Ілона Маска

  • Епілог
  • Додатки
  • Подяки
  • Примітки

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua