НОВИНИ від 10.02.2004

G7 переглянула темпи економічного росту

Провідні фінансисти світу вважають, що процес оздоровлення світової економіки "істотно зміцнився", а "ризики зменшилися". Темпи очікуваного росту в 2004 році переглянуті убік підвищення до найвищого рівня за останні три роки. Про це говориться в підсумковій заяві міністрів фінансів і глав центральних банків "великої сімки" (G7) ведучих світових держав, що провели свою чергову нараду в курортному містечку Боку Ратон у Флориді.

Разом з тим високопоставлені фахівці визнають, що "багато чого ще має бути зроблено". "Ми підтверджуємо, що обмінні курси повинні відбивати фундаментальні економічні показники", — пишуть автори заяви. — Надмірна нестабільність і неупорядковані коливання обмінних курсів небажані для економічного росту".

Фінансисти обіцяють і надалі "уважно стежити за валютними ринками і співробітничати в міру потреби". У цьому контексті вони підкреслюють, що "більш гнучка курсова політика бажана для великих країн або економічних районів", де подібної гнучкості поки не вистачає. Коректування курсів, по переконанню "сімки", повинне "грунтуватися на ринкових механізмах".

Фінансисти "сімки" у своїй заяві також привітали "поліпшення фінансових умов і підвищення темпів економічного росту в багатьох країнах з ринками, що формуються".

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=370


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua