НОВИНИ від 05.04.2004

Затверджено національну шкалу кредитних рейтингів

Розподіл рейтингів і національна шкала кредитних рейтингів затверджені розпорядженням уряду № 208 від 1 квітня 2004 р. "Про затвердження концепції створення системи рейтингової оцінки регіонів, галузей національної економіки, суб'єктів господарювання".

Рейтинги у шкалі поділяються на дві категорії — інвестиційного і спекулятивного рівня.

Довгострокові рейтинги інвестиційного рівня по мірі зменшення кредитоспроможності розташовані в такий спосіб: "uaAAA", "uaAА", "ua" і "uaBBB", спекулятивного — "uaBB", "ua", "uaCCC", "uaCC", "ua" і "ua".

Шкала короткострокових рейтингів коротше й у кожній категорії поділяється на три рівня: в інвестиційної — "ua1", "ua2", "ua3", у спекулятивної — "ua1", "ua1" і "uaKD".

Як коментар до рейтингу використовується прогноз (позитивний, стабільний чи негативний), котрий вказує на його можливу зміну в майбутньому. Якщо рейтинг визначається лише на базі публічної інформації про об'єкт оцінки, до його значення додається значок "pi".

Відповідно до розпорядження уряду агентства, які уповноважені проводити рейтингову оцінку, протягом місяця повинна визначити Держкомісія по цінних паперах і фондовому ринку. У даний час в Україні рейтинговими агентствами називають себе до п'яти компаній.

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=405


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua