НОВИНИ від 29.04.2005

Бізнес, як і раніше, не довіряє IT

Багато компаній продовжують відмовлятися від інвестицій у сучасні інформаційні технології, хоча ставлення керівників до IT-відділів на підприємствах помітно покращилося, повідомляє Silicon.com.

З листопада 2004-го року по січень 2005-го було опитано близько 400 керівників різних компаній, офіси яких розташовані в США, Канаді, Франції, Німеччині і Скандинавських країнах. Результати опитування показали, що топ-менеджери досі висловлюють певну частку недовіри до IT-новинок.

До таких висновків прийшли фахівці дослідницького підрозділу Leading Edge Forum компанії CSC. Як з'ясувалося в ході опитування, у списку першочергових IT-завдань більшості компаній — устояні пріоритети: системи відновлення після аварійних ситуацій, засоби забезпечення безперервності бізнесів-процесів і забезпечення безпеки.

Багато представників IT-компаній у ході опитування говорили про те, що самою більшою перешкодою на шляху розвитку інформаційних технологій у різних організаціях є саме людський фактор, тобто позиція консервативно налаштованого керівництва.

Експерти вважають, що 80% компаній не використовують нові технології саме через нездатність зрозуміти IT і лише 20% — через відсутність відповідних знань і навичок у співробітників IT-відділів.

Переважна більшість опитаних — 70% — визнають, що інформаційні технології сьогодні значать для них більше, ніж значили 3 роки тому. Більше того, без використання сучасних технологій у деяких областях їхнім компаніям не вдалося б вижити на ринку. Проте, чимало нових технологій зовсім не викликають інтересу в опитаних. Один із прикладів — технологія RFID. Деякі користувачі виявляли велику цікавість до радіоміток, однак більшість учасників вибірки ставились до них зовсім байдуже. Приблизно так само прохолодно респонденти відреагували на технології grid.

Джерело — Cnews.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=595


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua