НОВИНИ від 17.02.2006

Оптимістичні прогнози щодо зростання від вищого керівництва

Accenture провели щорічне дослідження, в якому представлені бізнес-перспективи та основні інтереси більше 900 директорів США, Великобританії, Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Японії, Канади і Китаю. В огляді також зазначається, що приблизно 8 з 10-ти (78%) компаній планують поповнити штат співробітників протягом наступних 6-ти місяців, заповнити важливі посади, що звільняються, або активно наймають робітників.

На думку більшості респондентів, їх компанії розширюватимуться двома шляхами: створюючи міцніші зв'язки з існуючими клієнтами і випускаючи нові товари та послуги.

У розрізі країн найбільш оптимістичними щодо економічного зростання є директори з Китаю. Фактично, майже кожен респондент з Китаю (98%) передбачає цьогорічне зростання своєї галузі.

Найменш оптимістичним виявилися працівники уряду (лише 57% за зростання цього року).

СЕО та HR-директори виказали найоптимістичніші прогнози щодо зростання своїх організацій (9 з 10-ти за зростання).

Під час дослідження було також визначено найбільші загрози для успіху компаній у 2006 р. Майже 72% респондентів вбачають найбільшу загрозу в конкуренції, порівняно з 67%, яких хвилює стан глобальної економіки.

Але людський фактор також відіграє все більшу роль. Нездатність багатьох компаній приваблювати і втримувати найкращі таланти — це серйозна загроза, на думку 6-ти з 10-ти респондентів.

Дуже схожими співвідношеннями можна продемонструвати і кількість переживаючих за репутацію своїх компаній. На думку половини опитаних, загрозою є нездатність розробки нових продуктів і послуг; 4 з 10-ти відзначили серед потенційних проблем 2006-го року тероризм, низьку мораль робітників і бюрократію.

Анна Качкалда, за матеріалами management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=742


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua